Bardzo smaczna pasta na chleb, szybkie i łatwe przygotowanie.
Pasta na chleb z boczku wędzonego.
Składniki
- boczek wędzony bez skóry, żeber i chrząstek
- łyżka oliwy z oliwek, lub inna oliwa
- ulubione zioła do smaku
Składniki
- boczek wędzony bez skóry, żeber i chrząstek
- łyżka oliwy z oliwek, lub inna oliwa
- ulubione zioła do smaku
Etapy przygotowania
Boczek kroimy w dużą kostkę i mielimy przez sitko 3-4 mm.
Zmielony boczek polewamy łyżką oliwy z oliwek i wyrabiamy, dobrze wyrobiona pasta lepiej się smaruje na chlebie. Każdy może sobie doprawić do smaku czym chce. Przechowujemy w lodówce w sposób pokazany na zdjęciu, miseczkę z pastą przykrywamy folią i w ten sposób umieszczamy do lodówki żeby zapachu w lodówce nie było.
Smacznego :)
Przepis w Waszym wykonaniu (5)
Komentarze do przepisu (3)
Ostatnio komentowane przepisy
Proste , pożywne i sycące danie z makaronu, brokułu i indyka. Polecam na szyb...
- Impreza
- Włoska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Makaron
- Penne
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Ser
- Mięso
- Indyk
- Przyprawy
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 45
Ostatnio komentowane przepisy
Proste , pożywne i sycące danie z makaronu, brokułu i indyka. Polecam na szyb...
- Impreza
- Włoska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Makaron
- Penne
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Ser
- Mięso
- Indyk
- Przyprawy
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 45
Składniki
- boczek wędzony bez skóry, żeber i chrząstek
- łyżka oliwy z oliwek, lub inna oliwa
- ulubione zioła do smaku
Boczek kroimy w dużą kostkę i mielimy przez sitko 3-4 mm.
Zmielony boczek polewamy łyżką oliwy z oliwek i wyrabiamy, dobrze wyrobiona pasta lepiej się smaruje na chlebie. Każdy może sobie doprawić do smaku czym chce. Przechowujemy w lodówce w sposób pokazany na zdjęciu, miseczkę z pastą przykrywamy folią i w ten sposób umieszczamy do lodówki żeby zapachu w lodówce nie było.
Smacznego :)
Ciekawi mnie ten boczek wędzony jak to smakuje w takiej postaci. Muszę zrobić
Mariolu, aż ślinię się na samą myśl o takiej paście. Boczek mam, jutro zabieram się do zrobienia.
Pamiętam ten smak... mmmmmega pyszne, ostatni raz jadłem chyba 25 lat temu. Czas aby przypomnieć sobie ten smak. Brawo.