Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony w rękawie kurczak z pieczarkami podany z pieczywem.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2842
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 314
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 249
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2842
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 314
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 249
Składniki
Kurczaka przecinamy na połówki, myjemy, osuszamy, nacieramy przyprawami. Pieczarki myjemy, rozcinamy na połówki i także mieszamy je z przyprawami. Przygotowujemy rękaw do pieczenia, wkładamy połówki kurczaka i pieczarki. Zawiązujemy z obu stron rękaw, robimy kilka nakłuć w nim i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 60 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza, po tym czasie wyjmujemy z piekarnika, rozcinamy rękaw wzdłuż i ponownie podpiekamy 5 minut. Upieczone połówki kurczaka podajemy na gorąco z pieczarkami i chlebem. Smacznego!!!