Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony w rękawie kurczak z pieczarkami podany z pieczywem.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 471
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16703
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 397
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 471
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16703
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 397
Składniki
Kurczaka przecinamy na połówki, myjemy, osuszamy, nacieramy przyprawami. Pieczarki myjemy, rozcinamy na połówki i także mieszamy je z przyprawami. Przygotowujemy rękaw do pieczenia, wkładamy połówki kurczaka i pieczarki. Zawiązujemy z obu stron rękaw, robimy kilka nakłuć w nim i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 60 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza, po tym czasie wyjmujemy z piekarnika, rozcinamy rękaw wzdłuż i ponownie podpiekamy 5 minut. Upieczone połówki kurczaka podajemy na gorąco z pieczarkami i chlebem. Smacznego!!!