Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka domowa pizza na chlebie z patelni jest świetną alternatywą dla tradycyjnej pizzy z ciasta …
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 763
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5391
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8631
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17608
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 763
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5391
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8631
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17608
Składniki
Na rozgrzanej patelni podsmażamy pokrojone pieczarki, boczek i szynkę.
Dodajemy pokrojony w kostkę chleb i smażymy do zarumienienia. Po tym czasie zmniejszamy ogień do minimum.
W misce roztrzepujemy trzepaczką jajka, dodajemy mąkę, śmietanę i wszystkie przyprawy. Dokładnie mieszamy i przelewamy równomiernie na patelnię. Przykrywamy pokrywką i smażymy na małym ogniu.
Zdejmujemy pokrywkę, polewamy ketchupem i układamy dodatki. W moim przypadku jest to pomidor i cebula(cebulę można dodać w pierwszej fazie z wędlinami,będzie bardziej miękka) i posypujemy startym serem. Przykrywamy pokrywką i smażymy na małym ogniu.
Po zdjęciu z patelni posypuję pokrojonym szczypiorkiem.