Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na chleb drożdżowy, bardzo prosty do wykonania, z niewielu składników, serdecznie polecam :-)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 816
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 649
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5507
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 552
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4791
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1003
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 816
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 649
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5507
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 552
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4791
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1003
Składniki
1. Drożdże rozdrabniamy w miseczce, dodajemy 2 łyżeczki cukru, mieszamy i odkładamy na bok do rozpuszczenia. Do miski wsypujemy 500 g mąki pszennej, dodajemy 1 łyżeczkę soli, 3 łyżki siemienia lnianego, mieszamy. Dodajemy 2 łyżki oliwy, mieszamy. Następnie w środek wlewamy rozpuszczone drożdże, przysypujemy mąką, przykrywamy ściereczką i odkładamy na chwilę pod ściereczką. 2. Następnie wlewamy stopniowo ok. 500 ml ciepłej wody i mieszamy. 3. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce, do wyrośnięcia. To trwa mniej więcej godzinę, raz dłużej, raz krócej, ale ważne jest, by ciasto nie przerosło, bo wtedy w trakcie pieczenia zrobi się dziura w chlebie. 4. Następnie przelewamy ciasto do wysmarowanej masłem keksówki. Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 stopni C. 5. Pieczemy w nagrzanym piekarniku przez godzinę z grzaniem góra-dół, a następnie wyciągamy chlebek z foremki i dopiekamy już bez foremki przez 20 minut i gotowe. Kroimy chleb dopiero po przestudzeniu. Smacznego :-)