Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W ciężkich czasach warto znać przepisy na domowe pieczywo.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5273
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11698
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5273
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11698
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Składniki
Drożdże rozkrusz, zasyp cukrem i zalej odrobiną wody - wymieszaj.Odstaw na 20 minut. W dużej misie umieść mąkę i sól,słonecznik, dodaj rozczyn drożdżowy oraz wodę-zagnieć ciasto.Miskę z ciastem przykryj ściereczką i odstaw na około 1 godziny.Po tym czasie wyjmij ciasto na wysypany mąką kukurydzianą blat i krótko zagnieć.(dlatego kukurydzianą bo po upieczeniu powstają w chlebie fajne żółte linie) .
Przełóż chleb na blaszkę i odstaw na jeszcze 20 minut.Blachę z chlebem wstaw do piekarnika.Ustaw temperaturę na 190 stopni i piecz około 40-45 minut .