Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W ciężkich czasach warto znać przepisy na domowe pieczywo.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 754
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5386
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8628
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17598
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 754
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5386
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8628
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17598
Składniki
Drożdże rozkrusz, zasyp cukrem i zalej odrobiną wody - wymieszaj.Odstaw na 20 minut. W dużej misie umieść mąkę i sól,słonecznik, dodaj rozczyn drożdżowy oraz wodę-zagnieć ciasto.Miskę z ciastem przykryj ściereczką i odstaw na około 1 godziny.Po tym czasie wyjmij ciasto na wysypany mąką kukurydzianą blat i krótko zagnieć.(dlatego kukurydzianą bo po upieczeniu powstają w chlebie fajne żółte linie) .
Przełóż chleb na blaszkę i odstaw na jeszcze 20 minut.Blachę z chlebem wstaw do piekarnika.Ustaw temperaturę na 190 stopni i piecz około 40-45 minut .