Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb z dodatkiem czarnuszki i otrąb pszennych to moja propozycja na smaczny, domowy wypiek...
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8675
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4978
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327949
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8675
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4978
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327949
Składniki
Drożdże zasypać cukrem i poczekać aż się rozpuszczą. Następnie dodać kilka łyżek maki i ciepłą wodę. Wymieszać i poczekać kilka minut, aż zaczyn ruszy. Potem dodać pozostałe składniki (ważne, by maślanka była w temp. pokojowej) i wyrobić ciasto. Na końcu wsypać czarnuszkę i jeszcze raz wyrobić ciasto. Przykryć i odłożyć w ciepłe miejsce do czasu, aż ciasto podwoi objętość (ok. 80-90 min.).
Wyrośnięte przełożyć do keksówki wysmarowanej tłuszczem, pozostawić na ok. 20 min. do napuszenia. Potem wierzch posmarować stopionym masłem i posypać czarnuszką. Piec w temp. 200 stopni przez ok. 30 min. Smacznego!