Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki i łatwy do zrobienia domowy chlebek Można dodać dowolne ziarna Smakuje obłędnie i ten zapach w domu pieczonego chleba nie do opisania ️️
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 366
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 391
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 821
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 366
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 391
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 821
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy drożdże, sól i cukier. Wlewamy olej i ciepłą wodę i dodajemy 4 łyżeczki słonecznika i siema lnianego Wyrabiamy ciasto, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 30 minut. Keksówkę smarujemy tłuszczem następnie wyrośnięte ciasto ponownie wyrabiamy przez chwilę i przekładamy do keksówki. Wyrównujemy i ponownie przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na kolejne 30 minut. Wierzch ciasta smarujemy zimną wodą i wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około godzinę w temperaturze 200 stopni. *mój chlebek był pieczony 40min. - Smacznego! ????