Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki i łatwy do zrobienia domowy chlebek Można dodać dowolne ziarna Smakuje obłędnie i ten zapach w domu pieczonego chleba nie do opisania ️️
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11690
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1298
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11690
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1298
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy drożdże, sól i cukier. Wlewamy olej i ciepłą wodę i dodajemy 4 łyżeczki słonecznika i siema lnianego Wyrabiamy ciasto, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 30 minut. Keksówkę smarujemy tłuszczem następnie wyrośnięte ciasto ponownie wyrabiamy przez chwilę i przekładamy do keksówki. Wyrównujemy i ponownie przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na kolejne 30 minut. Wierzch ciasta smarujemy zimną wodą i wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około godzinę w temperaturze 200 stopni. *mój chlebek był pieczony 40min. - Smacznego! ????