Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pszenny chrupiący chleb
W misce umieścić wszystkie składniki na chleb. Wyrobić ręcznie lub za pomocą robota kuchennego.
Ciasto wychodzi lekko klejące i tak powinno być. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na godzinę.
Pod koniec wyrastania nagrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni. Przed włączeniem piekarnika wkładamy naczynie żaroodporne. Po nagrzaniu piekarnika wyjmujemy naczynie i przekładamy do niego chleb. Nożem zrobić nacięcia. i włożyć do piekarnika. Pieczemy przez ok 60 minut. ( Dodatkowo aby chleb miał chrupiąca skórkę i pozostał dłużej świeży warto włożyć do piekarnika miseczkę z wodą). Smacznego!
Kura + boczek = To jest to! Zapraszam do wypróbowania przepisu!
Odsłon: 158
Może to być dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Polecam.
Odsłon: 76
Łatwy torcik do zrobienia. Ładnie wygląda i dobrze smakuje.
Odsłon: 80
Kura + boczek = To jest to! Zapraszam do wypróbowania przepisu!
Odsłon: 158
Może to być dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Polecam.
Odsłon: 76
Łatwy torcik do zrobienia. Ładnie wygląda i dobrze smakuje.
Odsłon: 80
Składniki
W misce umieścić wszystkie składniki na chleb. Wyrobić ręcznie lub za pomocą robota kuchennego. Ciasto wychodzi lekko klejące i tak powinno być. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na godzinę. Pod koniec wyrastania nagrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni. Przed włączeniem piekarnika wkładamy naczynie żaroodporne. Po nagrzaniu piekarnika wyjmujemy naczynie i przekładamy do niego chleb. Nożem zrobić nacięcia. i włożyć do piekarnika. Pieczemy przez ok 60 minut. ( Dodatkowo aby chleb miał chrupiąca skórkę i pozostał dłużej świeży warto włożyć do piekarnika miseczkę z wodą). Smacznego!
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Mega szybkie bajgle
Pieczywo
Bułka pszenna z ziemniakami
Pieczywo
Bułeczki cynamonowe
Pieczywo
Pełnoziarnisty domowy chleb na zakwasie
Mega szybkie bajgle
Pyszne, szybkie, najlepsze na śniadanie bajgle…
Odsłon: 76
Bułka pszenna z ziemniakami
Smakuje wybornie i zawsze się udaje.
Odsłon: 118