Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pszenny chrupiący chleb
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14300
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1664
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16339
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6580
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14300
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1664
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16339
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6580
Składniki
W misce umieścić wszystkie składniki na chleb. Wyrobić ręcznie lub za pomocą robota kuchennego. Ciasto wychodzi lekko klejące i tak powinno być. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na godzinę. Pod koniec wyrastania nagrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni. Przed włączeniem piekarnika wkładamy naczynie żaroodporne. Po nagrzaniu piekarnika wyjmujemy naczynie i przekładamy do niego chleb. Nożem zrobić nacięcia. i włożyć do piekarnika. Pieczemy przez ok 60 minut. ( Dodatkowo aby chleb miał chrupiąca skórkę i pozostał dłużej świeży warto włożyć do piekarnika miseczkę z wodą). Smacznego!