Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
I kolejna propozycja drożdżowych rogalików z ciasta przygotowanego na bazie maślanki...polecam!
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 736
Przepis dnia
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 552
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 145
Dorsz pieczony to szybki i prosty przepis na rybne danie, które sprawdzi się...
Odsłon: 2471
Nie przepadasz za łagodnymi śledziami w śmietanie czy oleju? Jeśli wolisz dan...
Odsłon: 5493
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 736
Przepis dnia
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 552
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 145
Dorsz pieczony to szybki i prosty przepis na rybne danie, które sprawdzi się...
Odsłon: 2471
Nie przepadasz za łagodnymi śledziami w śmietanie czy oleju? Jeśli wolisz dan...
Odsłon: 5493
Składniki
Drożdże zasypać cukrem i pozostawić do rozpuszczenia. Następnie dodać 2 łyżki mąki i tyle ciepłego mleka, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Odstawić na ok. 10-15 min. Następnie dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć ściereczką i odstawić na ok. 60-70 min. do podwojenia objętości. Gotowe ciasto podzielić na 3 równe części. Każdą rozwałkować i podzielić na 8 trójkątów. Zwinąć w rogaliki i pozostawić na blasze do napuszenia na ok. 15 min.
Następnie posmarować mlekiem wymieszanym z jajem. Piec w temp. 190 stopni przez ok.15 min. do zrumienienia. Smacznego!