Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
I kolejna propozycja drożdżowych rogalików z ciasta przygotowanego na bazie maślanki...polecam!
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 55
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 671
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10915
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2339
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 55
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 671
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10915
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2339
Składniki
Drożdże zasypać cukrem i pozostawić do rozpuszczenia. Następnie dodać 2 łyżki mąki i tyle ciepłego mleka, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Odstawić na ok. 10-15 min. Następnie dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć ściereczką i odstawić na ok. 60-70 min. do podwojenia objętości. Gotowe ciasto podzielić na 3 równe części. Każdą rozwałkować i podzielić na 8 trójkątów. Zwinąć w rogaliki i pozostawić na blasze do napuszenia na ok. 15 min.
Następnie posmarować mlekiem wymieszanym z jajem. Piec w temp. 190 stopni przez ok.15 min. do zrumienienia. Smacznego!