Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
I kolejna propozycja drożdżowych rogalików z ciasta przygotowanego na bazie maślanki...polecam!
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5566
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29915
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 254
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19642
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1137
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5566
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29915
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 254
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19642
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1137
Składniki
Drożdże zasypać cukrem i pozostawić do rozpuszczenia. Następnie dodać 2 łyżki mąki i tyle ciepłego mleka, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Odstawić na ok. 10-15 min. Następnie dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć ściereczką i odstawić na ok. 60-70 min. do podwojenia objętości. Gotowe ciasto podzielić na 3 równe części. Każdą rozwałkować i podzielić na 8 trójkątów. Zwinąć w rogaliki i pozostawić na blasze do napuszenia na ok. 15 min.
Następnie posmarować mlekiem wymieszanym z jajem. Piec w temp. 190 stopni przez ok.15 min. do zrumienienia. Smacznego!