Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rogaliki francuskie z czekoladą"
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 110
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 835
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 912
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 110
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 835
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 912
Składniki
ok. 40 minut • Porcja ok. 360 kcal • Koszt porcji ok. 1 zł • Przepis na 24 sztuki
Każdy płat ciasta francuskiego pokrój na sześć kwadratów, a następnie po przekątnej w trójkąty.
U podstawy każdego trójkąta połóż po kostce gorzkiej czekolady i zwiń rogaliki (dobrze dociśnij brzegi, żeby czekolada nie wypłynęła podczas pieczenia). Poukładaj rogaliki na blasze wyłożonej papierem, posmaruj je roztrzepanym jajkiem i posyp płatkami migdałowymi.
Piecz w temperaturze 180°C około 20-25 minut na złocisty kolor.Źródło: Kobieta i życie