Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rogaliki francuskie z czekoladą"
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2792
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101952
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6336
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2792
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101952
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6336
Składniki
ok. 40 minut • Porcja ok. 360 kcal • Koszt porcji ok. 1 zł • Przepis na 24 sztuki
Każdy płat ciasta francuskiego pokrój na sześć kwadratów, a następnie po przekątnej w trójkąty.
U podstawy każdego trójkąta połóż po kostce gorzkiej czekolady i zwiń rogaliki (dobrze dociśnij brzegi, żeby czekolada nie wypłynęła podczas pieczenia). Poukładaj rogaliki na blasze wyłożonej papierem, posmaruj je roztrzepanym jajkiem i posyp płatkami migdałowymi.
Piecz w temperaturze 180°C około 20-25 minut na złocisty kolor.Źródło: Kobieta i życie