Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 902
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 79
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2135
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4151
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 902
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 79
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2135
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4151
Składniki
Farsz do pierożków: Mielone mięso z indyka wymieszać z cebulką drobniutko pokrojoną w kostkę, pieprzem, żółtkiem. Wyrobić mięso dodając olej, wodę, sól do smaku. Ciasto na pierogi: Z mąki pszennej i wody zrobić ciasto. Dobrze wyrobić. Zostawić pod ściereczką na 20 min. Podzielić na porcje. Każdy kawałek wałkować na placek i wykrawać kółka. Nakładać małe kulki farszu z mięsa i zalepiać jak pierogi. Sklejać różki tak żeby nie było widać dziurki w środku. Mają wyglądać jak kapelusiki z wywiniętym rondkiem. Gotować porcjami w osolonej wodzie. Po włożeniu pierożków do garnka z gotującą się wodą dobrze jest pomieszać delikatnie najlepiej drewnianą łyżką, żeby pierożki nie przywarły do dna. Gotować 3-4 minuty od wypłynięcia. Wyławiać łyżką cedzakową. Można podać tylko z roztopionym masełkiem albo w rosole. Smacznego.