Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaskakujące, bo każdy kto ich spróbuje, czuje inny smak nadzienia. Trafiają się z serem, budyniem a nawet z jabłkami. W rzeczywistości... są bez nadzienia.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22906
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 170
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 353
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 510
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22906
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 170
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 353
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 510
Składniki
Zrobić rozczyn( odstawić do wyrośnięcia). Podane składniki wymieszać( margarynę rozpuścić), dodać rozczyn, i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryte ciasto odstawić do wyrośnięcia.
Ciasto podzielić na 8-9 części, wałować placki o kształcie pizzy. Następnie kroimy to na trójkąty i zwijamy rogaliki.
Rogaliki kładziemy na pergaminie , smarujemy rozmąconym jajkiem . Piec ok. 30 min. w 190 stopniach.
Upieczone( jeszcze ciepłe) nasączamy - wrzucamy na ok. 1 min. do wody z cukrem i cytrynką. Układamy na papierze do wyschnięcia. Nie należy układać rogalików jedne na drugich zanim nie wyschną!
Jeśli przetrwają kilka dni i lekko podeschną , można je ponownie nasączyć ( będą jak świeże)