Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mniam...... :-)
Intensywnie malinowe, orzeźwiające lody, do zrobienia w kilka chwil.
Odsłon: 4923
Puszyste, lekkie i bardzo łatwe ciasto z sezonowymi owocami
Odsłon: 20639
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 1486
Jeśli na śniadanie Wielkanocne swoim domownikom czy gościom pragniecie zaserw...
Odsłon: 763
Sałatka z ryżem, pieczarkami, kukurydzą, ogórkami konserwowanymi oraz z jajka...
Odsłon: 1025
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 1486
Jeśli na śniadanie Wielkanocne swoim domownikom czy gościom pragniecie zaserw...
Odsłon: 763
Sałatka z ryżem, pieczarkami, kukurydzą, ogórkami konserwowanymi oraz z jajka...
Odsłon: 1025
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 6 równych kwadratów. Następnie każdy kwadrat przeciąć na pół (czyli na 12 trójkątów). W każdy trójkąt na środku umieścić kostkę czekolady (można 2 jak jest mała ale nie jest to konieczne) i zawinąć rogaliki.
Na blaszce rozłożyć papier pergaminowy (można wykorzystać ten z opakowania, w którym było zawinięte ciasto) i położyć na nim rogaliki. Rozbełtać jajko i posmarować pędzelkiem każdy rogalik.
PIEC: 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 lub 220 stopni.
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Chleb łyżką mieszany z ziarnami – Chleb domowy dla początkujących
Pieczywo
Wielkanocny baranek chlebowy
Pieczywo
Chleb bez wyrabiania z cebulką prażoną
Pieczywo
drożdżowy ślimak z migdałami
Chleb łyżką mieszany z ziarnami – Chleb domowy dla początkujących
Chleb łyżką mieszany z ziarnami jest prosty i ekspresowy w przygotowaniu, a d...
Odsłon: 204
Wielkanocny baranek chlebowy
Przygotowałam dla Was wielkanocny baranek chlebowy, który mam nadzieję przypa...
Odsłon: 174