Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 830
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7734
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 130
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 133
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 830
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7734
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 130
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 133
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 6 równych kwadratów. Następnie każdy kwadrat przeciąć na pół (czyli na 12 trójkątów). W każdy trójkąt na środku umieścić kostkę czekolady (można 2 jak jest mała ale nie jest to konieczne) i zawinąć rogaliki.
Na blaszce rozłożyć papier pergaminowy (można wykorzystać ten z opakowania, w którym było zawinięte ciasto) i położyć na nim rogaliki. Rozbełtać jajko i posmarować pędzelkiem każdy rogalik.
PIEC: 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 lub 220 stopni.