Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie rogaliki robię już od bardzo dawna, wymagają mało pracy i szybko się pieką. Najlepiej smakują jeszcze gorące, kiedy czekolada w środku jest płynna.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2506
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1058
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1372
Placki po litewsku, choć wymagają trochę czasu w przygotowaniu, odwdzięczą si...
Odsłon: 7217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2506
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1058
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1372
Placki po litewsku, choć wymagają trochę czasu w przygotowaniu, odwdzięczą si...
Odsłon: 7217
Składniki
Ciasto pokroić na 6 równych kwadratów, następnie każdy kwadrat na pół na trójkąty. Śliwki pokroić na cząstki.
Na każdym trójkącie ułożyć cząstkę śliwki oraz czekoladę i zawijać dłuższą krawędzią w stronę węższej. Boki każdego rogalika zawinąć, tworząc półksiężyc.
Rogaliki ułożyć na blaszce na papierze do pieczenia i każdy posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec w temp. 200st przez 15 minut, aż zrobią się złoto- brązowe.