Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
świetnie wyglądają, jeszcze lepiej smakują, są dość syte, więc 2-3 doskonale zaspokoją głód słodkości do popołudniowej herbatki. i do tego całkiem tanie.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 413
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1979
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3945
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3848
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 413
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1979
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3945
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3848
Składniki
mąkę tortową, cukier, cukier waniliowy wrzucić na stolnicę. dodać margarynę i wszystko razem porządnie "wysiekać" dużym nożem. kiedy margaryna będzie rozdrobniona dodać jajko, żółtka i śmietanę. (białka zostawić do posmarowania rogalików przed pieczeniem). wyrobić ciasto od czasu do czasu podsypując mąką.
uformować z ciasta wałek, kroić na kawałki i rozwałkowywać na placki o grubości mniejszej niż 1/2cm. nożem do pizzy albo nożem do chruścików pokroić rozwałkowane placki jak pizze - na 8 lub więcej kawałków.
na każdy kawałek położyć małą porcję marmolady uprzednio wymieszanej z łyżeczką bułki tartej. zawijać rogaliki od grubszej strony do cieńszej.
zawinięte rogaliki ułożyć na blasze z papierem do pieczenia. najlepiej dać każdemu trochę przestrzeni, ponieważ się rozrosną w piekarniku. posmarować wierzch białkiem. piec w 180-200stopniach do uzyskania rumianego koloru. odstawić do wystygnięcia.