Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na drugie śniadanie i deser.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1781
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1547
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1519
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1893
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1781
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1547
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1519
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1893
Składniki
Ciasto francuskie rozmroź. Przełóż na lekko oprószoną mąką stolnicę. Płaty ciasta lekko rozwałkuj. Ostrym nożem potnij na 8 kwadratów. Każdy kwadrat przetnij po przekątnej na dwa trójkąty. 2.Konfitrurę wiśniową wymieszaj z alkoholem. Na każdym trójkącie, tuż przy podstawie, połóż niewielką porcję nadzienia. Żółtko przelej do miseczki, dodaj mleko, roztrzep widelcem. 3.Trójkąty ciasta ciasno zwiń, zaczynając od podstawy. Rogi zawiń do środka formując rogaliki. Ciastka przełóż na przykrytą papierem do pieczenia płaską blachę z piekarnika. 4.Przygotowaną mieszanką posmaruj ciastka. Posyp brązowym cukrem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. Piecz na złoty kolor ok. 20 minut. Udekoruj wisienkami i melisą.