Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na drugie śniadanie i deser.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31024
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3680
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5522
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31024
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3680
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5522
Składniki
Ciasto francuskie rozmroź. Przełóż na lekko oprószoną mąką stolnicę. Płaty ciasta lekko rozwałkuj. Ostrym nożem potnij na 8 kwadratów. Każdy kwadrat przetnij po przekątnej na dwa trójkąty. 2.Konfitrurę wiśniową wymieszaj z alkoholem. Na każdym trójkącie, tuż przy podstawie, połóż niewielką porcję nadzienia. Żółtko przelej do miseczki, dodaj mleko, roztrzep widelcem. 3.Trójkąty ciasta ciasno zwiń, zaczynając od podstawy. Rogi zawiń do środka formując rogaliki. Ciastka przełóż na przykrytą papierem do pieczenia płaską blachę z piekarnika. 4.Przygotowaną mieszanką posmaruj ciastka. Posyp brązowym cukrem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. Piecz na złoty kolor ok. 20 minut. Udekoruj wisienkami i melisą.