Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli zostało Wam się parę kromek chleba tostowego proponuję zrobić tę roladę:) jest łatwa w przygotowaniu i bardzo pyszna, świetnie smakuje z sosem pomidorowym :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5273
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11698
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5273
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11698
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Składniki
W pierwszej kolejnosci układamy kromki chleba tostowego, tak by przylegały jedna kromka do drugiej na folii spożywczej. Mocno je rozwałkujemy, tak by z wszystkich kromek wyszła nam jedna całość
Boczek podsmażamy na suchej patelni, aż się ładnie przyrumieni. W międzyczasie kroimy polędwicę z indyka w kostkę, ogórki konserwowe w paski, ser ścieramy na tarce o mniejszych oczkach.
Gdy wszystkie składniki mamy gotowe zaczynamy tworzyć roladę:) chleb smarujemy 2-3 łyżkami majonezu, następnie dajemy po kolei wszystkie składniki...ser, boczek, ogórki konserwowe, polędwicę z indyka i kukurydzę.
Mocno zawinąć roladę w folię spożywczą którą mamy na spodzie (można dodatkowo dołożyć folii by była mocniej ściśnięta), mocno pościskać by się " posklejało" . Odstawić na 30 min do lodówki ( im dłużej się będzie chłodzić tym lepiej będzie zwarta ).
Po czasie leżakowania rolady w lodówce wyjmujemy ja, zdejmujemy folie, kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ok 20g masła rozpuszczamy i mieszamy z posiekaną natką pietruszki. Całość smarujemy.
Tak przygotowaną roladę wkładamy do nagrzanego piekarnika do 210-220 stopni, i pieczemy aż nam się ładnie wierzch podpiecze.
Całość kroimy na mniejsze kawałki. Polewamy sosem pomidorowym:)
Smacznego!:)