Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli zostało Wam się parę kromek chleba tostowego proponuję zrobić tę roladę:) jest łatwa w przygotowaniu i bardzo pyszna, świetnie smakuje z sosem pomidorowym :)
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 251
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 251
Składniki
W pierwszej kolejnosci układamy kromki chleba tostowego, tak by przylegały jedna kromka do drugiej na folii spożywczej. Mocno je rozwałkujemy, tak by z wszystkich kromek wyszła nam jedna całość
Boczek podsmażamy na suchej patelni, aż się ładnie przyrumieni. W międzyczasie kroimy polędwicę z indyka w kostkę, ogórki konserwowe w paski, ser ścieramy na tarce o mniejszych oczkach.
Gdy wszystkie składniki mamy gotowe zaczynamy tworzyć roladę:) chleb smarujemy 2-3 łyżkami majonezu, następnie dajemy po kolei wszystkie składniki...ser, boczek, ogórki konserwowe, polędwicę z indyka i kukurydzę.
Mocno zawinąć roladę w folię spożywczą którą mamy na spodzie (można dodatkowo dołożyć folii by była mocniej ściśnięta), mocno pościskać by się " posklejało" . Odstawić na 30 min do lodówki ( im dłużej się będzie chłodzić tym lepiej będzie zwarta ).
Po czasie leżakowania rolady w lodówce wyjmujemy ja, zdejmujemy folie, kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ok 20g masła rozpuszczamy i mieszamy z posiekaną natką pietruszki. Całość smarujemy.
Tak przygotowaną roladę wkładamy do nagrzanego piekarnika do 210-220 stopni, i pieczemy aż nam się ładnie wierzch podpiecze.
Całość kroimy na mniejsze kawałki. Polewamy sosem pomidorowym:)
Smacznego!:)