Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś słodkiego do kawki zawsze jest mile widziane, bułeczki drożdżowe z powidłami
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1097
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 169
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2204
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4241
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1097
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 169
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2204
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4241
Składniki
1. Wszystkie składniki na rozczyn łączymy ze sobą i odstawiamy do wyrośnięcia 2. Do miski dużej wsypujemy mąkę, wbijamy żółtka, wsypujemy cukier, dodajemy rozpuszczone masło, wlewamy mleko oraz rozczyn i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia
3. Kiedy ciasto już podwoiło objętość, ręką urywamy po kawałku ciasto, w środku umieszczamy po łyżeczce powideł śliwkowych i zawijamy dokładnie robiąc, kuleczki 4. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C
5. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem 6. Smacznego