Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek bananowy który dziś przygotujemy to klasyka amerykańskich wypieków. Od chleba tradycyjnego jest bardziej wilgotny, słodszy, czesto używa się też mocnych przypraw, by wzmocnić jego smak. Jak to w Stanach jest szybki w przygotowaniu, a zamiast drożdży używa się sody oczyszczonej. Różne pomysły i nasza inwencja w pieczeniu tego chlebka zezwalają na dodatki w postaci owoców, przypraw czy orzechów. Pachnący i delikatny, słodkawy, ale nie za słodki, od zewnątrz lekko chrupiący, we wnętrzu puszysty prawie jak biszkopt..Co tu dużo gadać, po prostu niebo bananowe w gębie. Jak powiadaja wtajemniczeni "top bananas..". W tym przepisie przygotujemy najprostszy chlebek bananowy, bez dodatków. Możecie potraktować go jako przyląded do dalszych eskapad czy eksperymentów kulinarnych z dodatkami.Do dzieła..
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 484
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1675
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 123
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 202
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 484
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1675
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 123
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 202
Składniki
Sposób przyrządzenia Zaczynamy od dokładnego rozgniecenia bananów oraz od roztopienia masła w rondelku.. W dużym naczyniu wymieszamy roztopione masło z rozgniecionymi bananami. Dodajemy cukier, dokładnie roztrzepane jajko oraz ekstrat waniliowy. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z sodą i szczypta soli. Całość dokładnie mieszamy aby wszystkie składniki sie połączyły. Nakładamy naszą masę do foremki. Pieczemy w piekarniku, w temperaturze 170C, przez około godzinę . Po tym czasie nasz "american dream" powinien być gotowy. Wyjmujemy z foremki i odkładamy do przestygnięcia , jeśli damy radę ro nie podjadamy.. Smacznego !! Porada Możemy zamrozić jeśli przygotujemy większą ilość.