Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek bananowy który dziś przygotujemy to klasyka amerykańskich wypieków. Od chleba tradycyjnego jest bardziej wilgotny, słodszy, czesto używa się też mocnych przypraw, by wzmocnić jego smak. Jak to w Stanach jest szybki w przygotowaniu, a zamiast drożdży używa się sody oczyszczonej. Różne pomysły i nasza inwencja w pieczeniu tego chlebka zezwalają na dodatki w postaci owoców, przypraw czy orzechów. Pachnący i delikatny, słodkawy, ale nie za słodki, od zewnątrz lekko chrupiący, we wnętrzu puszysty prawie jak biszkopt..Co tu dużo gadać, po prostu niebo bananowe w gębie. Jak powiadaja wtajemniczeni "top bananas..". W tym przepisie przygotujemy najprostszy chlebek bananowy, bez dodatków. Możecie potraktować go jako przyląded do dalszych eskapad czy eksperymentów kulinarnych z dodatkami.Do dzieła..
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2884
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 117
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5308
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 1391
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2884
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 117
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5308
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 1391
Składniki
Sposób przyrządzenia Zaczynamy od dokładnego rozgniecenia bananów oraz od roztopienia masła w rondelku.. W dużym naczyniu wymieszamy roztopione masło z rozgniecionymi bananami. Dodajemy cukier, dokładnie roztrzepane jajko oraz ekstrat waniliowy. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z sodą i szczypta soli. Całość dokładnie mieszamy aby wszystkie składniki sie połączyły. Nakładamy naszą masę do foremki. Pieczemy w piekarniku, w temperaturze 170C, przez około godzinę . Po tym czasie nasz "american dream" powinien być gotowy. Wyjmujemy z foremki i odkładamy do przestygnięcia , jeśli damy radę ro nie podjadamy.. Smacznego !! Porada Możemy zamrozić jeśli przygotujemy większą ilość.