Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Upiekłam pierwszy raz, ale na pewno nie ostatni ;) Jest po prostu pyszny i można jeść z samym masłem.
Chleb żytni razowy, upieczony na żytnim zakwasie z dodatkiem ostropestu plami...
Odsłon: 12442
Przepis dnia
Pyszny mieszany chlebek na zakwasie z niewielkim dodatkiem drożdży
Odsłon: 7239
Kokosanki to mój ulubiony sposób na wykorzystanie nadmiaru białek. Tym razem...
Odsłon: 542
Kokosanki to mój ulubiony sposób na wykorzystanie nadmiaru białek. Tym razem...
Odsłon: 542
Składniki
0,5 kg mąki,0,5 kostki drożdży,2 jajka,150g margaryny,pół łyżeczki cukru,pół łyżeczki soli,1,5 szkl. mleka. Drożdże pokruszyć,zalać (1 szkl.)ciepłym mlekiem,dodać cukier,1 łyżkę mąki i wymieszać. Odstawić do wyrośnięcia.Jajka ubijamy mikserem,dodajemy roztopioną ale chłodną margarynę,mąkę,drożdże,sól i mleko. Ugniatamy tak aby uzyskać gładką masę. Odstawiamy do wyrośnięcia. Keksówkę smarujemy masłem i oprószamy bułką tartą. Wkładamy nasze ciasto i smarujemy wierzch rozbełtanym jajkiem. Można posypać makiem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 45 min w 180°C.
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Bułeczki z cynamonem, rodzynkami i daktylami
Pieczywo
Bułki pszenne z mąką ziemniaczaną
Pieczywo
Chleb czosnkowy (chleb z czosnkiem)
Pieczywo
Bułki pszenne, śniadaniowe.
Bułeczki z cynamonem, rodzynkami i daktylami
Pyszne bułeczki drożdżowe z dodatkiem cynamonu i bakalii. Smakują wyśmienicie...
Odsłon: 152
Przepis dnia
Bułki pszenne z mąką ziemniaczaną
A może chcecie pomysł oraz przepis na nowe bułki nie tylko na śniadanie, jeśl...
Odsłon: 283