Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Upiekłam pierwszy raz, ale na pewno nie ostatni ;) Jest po prostu pyszny i można jeść z samym masłem.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 305
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 25552
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8942
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 726
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 305
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 25552
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8942
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 726
Składniki
0,5 kg mąki,0,5 kostki drożdży,2 jajka,150g margaryny,pół łyżeczki cukru,pół łyżeczki soli,1,5 szkl. mleka. Drożdże pokruszyć,zalać (1 szkl.)ciepłym mlekiem,dodać cukier,1 łyżkę mąki i wymieszać. Odstawić do wyrośnięcia.Jajka ubijamy mikserem,dodajemy roztopioną ale chłodną margarynę,mąkę,drożdże,sól i mleko. Ugniatamy tak aby uzyskać gładką masę. Odstawiamy do wyrośnięcia. Keksówkę smarujemy masłem i oprószamy bułką tartą. Wkładamy nasze ciasto i smarujemy wierzch rozbełtanym jajkiem. Można posypać makiem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 45 min w 180°C.