Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka pizza na chlebie tostowym
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10708
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 211
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 188
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 758
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10708
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 211
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 188
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 758
Składniki
Blaszkę na ciasto wykładamy folią aluminiową i układamy na niej ciasno kromki chleba tostowego. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i podsmażamy pokrojoną szynkę, cebulę, paprykę oraz pieczarki. Pomidory kroimy w półplastry. Chleb smarujemy ketchupem oraz posypujemy startym serem żółtym. Na ser wykładamy podsmażone pozostałe składniki i pomidory. Na wierzch znowu dajemy ser oraz kukurydzę. Posypujemy bazylią i oregano. Pieczemy ok. 10 - 15 minut w temp. 180 stopni.