Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oj jak ja polubiłam chleb bez wyrabiania. Nie trzeba się męczyć aby ciasto wyrobić, wystarczy wymieszać w misce składniki i gotowe. A tak to wyrabiamy i wyrabiamy aż ręce bolą. Dziś dodatkowymi składnikami jest czarny sezam i babka jajowata. Chleb pieczony w naczyniu żaroodpornym.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326980
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12176
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17205
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326980
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12176
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17205
Składniki
Suche składniki wymieszać. Do miski wlać wodę i olej, wsypać suche składniki i wymieszać. Miskę z ciastem zakryć folia spożywczą i wstawić do lodówki na minimum 5 godzin. Potem szybko uformować bochenek, oprószyć mąką i zakryć ściereczką. Zostawić do wyrośnięcia. Gdy bochenek wyrasta do piekarnika wstawić naczynie żaroodporne, nagrzać do 200 stopni. Potem szybko przełożyć wyrośnięty bochenek, zakryć pokrywką i piec 35 minut. Po tym czasie zdjąć pokrywkę i piec jeszcze 20 minut. Chleb wyjąć na kratkę i wystudzić.