Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oj jak ja polubiłam chleb bez wyrabiania. Nie trzeba się męczyć aby ciasto wyrobić, wystarczy wymieszać w misce składniki i gotowe. A tak to wyrabiamy i wyrabiamy aż ręce bolą. Dziś dodatkowymi składnikami jest czarny sezam i babka jajowata. Chleb pieczony w naczyniu żaroodpornym.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Suche składniki wymieszać. Do miski wlać wodę i olej, wsypać suche składniki i wymieszać. Miskę z ciastem zakryć folia spożywczą i wstawić do lodówki na minimum 5 godzin. Potem szybko uformować bochenek, oprószyć mąką i zakryć ściereczką. Zostawić do wyrośnięcia. Gdy bochenek wyrasta do piekarnika wstawić naczynie żaroodporne, nagrzać do 200 stopni. Potem szybko przełożyć wyrośnięty bochenek, zakryć pokrywką i piec 35 minut. Po tym czasie zdjąć pokrywkę i piec jeszcze 20 minut. Chleb wyjąć na kratkę i wystudzić.