Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiecie na pyszny, ale jednocześnie bezglutenowy chleb? Przepis Ewy Wachowicz, którym podzieliła się z widzami programu "Ewa Gotuje" z pewnością was zachwyci. Chleb jest niezwykle łatwy do zrobienia, a jego smak z powodzeniem może konkurować z wypiekami z najlepszych piekarni.
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 1770
Janssons frestelse czyli zapiekanka, której nie można się oprzeć (a przynajmn...
Odsłon: 41
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 42555
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 1770
Janssons frestelse czyli zapiekanka, której nie można się oprzeć (a przynajmn...
Odsłon: 41
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 42555
Składniki
Siemię zmiksować z ziarnami słonecznika na mąkę. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dodać siemię, wrzucić trochę czarnuszki i delikatnie wymieszać szpatułką. Pod koniec dodać łyżeczkę proszku do pieczenia i łyżeczkę soli. Przełożyć do keksówki z papierem do pieczenia. Posypać czarnuszką.
Piec przez 40-45 minut w temp. 180 st. C.