Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiecie na pyszny, ale jednocześnie bezglutenowy chleb? Przepis Ewy Wachowicz, którym podzieliła się z widzami programu "Ewa Gotuje" z pewnością was zachwyci. Chleb jest niezwykle łatwy do zrobienia, a jego smak z powodzeniem może konkurować z wypiekami z najlepszych piekarni.
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 133
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 87
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 36
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 133
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 87
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 36
Składniki
Siemię zmiksować z ziarnami słonecznika na mąkę. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dodać siemię, wrzucić trochę czarnuszki i delikatnie wymieszać szpatułką. Pod koniec dodać łyżeczkę proszku do pieczenia i łyżeczkę soli. Przełożyć do keksówki z papierem do pieczenia. Posypać czarnuszką.
Piec przez 40-45 minut w temp. 180 st. C.