Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe pieczywo nie ma sobie równych. Dziś mam dla Was pyszne, mięciutkie bułeczki z dodatkiem słonecznika. Zrobione na szybko bez wyrastania ciasta. Bułeczki wyrastają dopiero na blaszce w czasie, kiedy piekarnik się nagrzewa. Musicie spróbować, bo są na prawdę pyszne.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2558
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3202
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102047
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6434
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2558
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3202
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102047
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6434
Składniki
Ciepłą wodę wlać do miski. Dodać cukier i drożdże. Wymieszać i odstawić na 15 minut. Następnie wsypać mąkę, siemię lniane, sól, dodać olej i słonecznik. Wyrobić robotem, lub mikserem z hakami. Tak przygotowane ciasto przełożyć na stolnicę podsypaną mąka. Uformować wałek i podzielić go na 9 części.
Z każdej części uformować podłużną, lub okrągłą bułkę. Bułeczki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posmarować rozmieszanym jajkiem z mlekiem i posypać słonecznikiem. Zostawić na 15 minut, żeby bułeczki podrosły.
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni, 25-30 minut.