Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe pieczywo nie ma sobie równych. Dziś mam dla Was pyszne, mięciutkie bułeczki z dodatkiem słonecznika. Zrobione na szybko bez wyrastania ciasta. Bułeczki wyrastają dopiero na blaszce w czasie, kiedy piekarnik się nagrzewa. Musicie spróbować, bo są na prawdę pyszne.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Ciepłą wodę wlać do miski. Dodać cukier i drożdże. Wymieszać i odstawić na 15 minut. Następnie wsypać mąkę, siemię lniane, sól, dodać olej i słonecznik. Wyrobić robotem, lub mikserem z hakami. Tak przygotowane ciasto przełożyć na stolnicę podsypaną mąka. Uformować wałek i podzielić go na 9 części.
Z każdej części uformować podłużną, lub okrągłą bułkę. Bułeczki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posmarować rozmieszanym jajkiem z mlekiem i posypać słonecznikiem. Zostawić na 15 minut, żeby bułeczki podrosły.
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni, 25-30 minut.