Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe pieczywo nie ma sobie równych. Dziś mam dla Was pyszne, mięciutkie bułeczki z dodatkiem słonecznika. Zrobione na szybko bez wyrastania ciasta. Bułeczki wyrastają dopiero na blaszce w czasie, kiedy piekarnik się nagrzewa. Musicie spróbować, bo są na prawdę pyszne.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2255
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1369
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3532
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1185
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2255
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1369
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3532
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1185
Składniki
Ciepłą wodę wlać do miski. Dodać cukier i drożdże. Wymieszać i odstawić na 15 minut. Następnie wsypać mąkę, siemię lniane, sól, dodać olej i słonecznik. Wyrobić robotem, lub mikserem z hakami. Tak przygotowane ciasto przełożyć na stolnicę podsypaną mąka. Uformować wałek i podzielić go na 9 części.
Z każdej części uformować podłużną, lub okrągłą bułkę. Bułeczki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posmarować rozmieszanym jajkiem z mlekiem i posypać słonecznikiem. Zostawić na 15 minut, żeby bułeczki podrosły.
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni, 25-30 minut.