Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe pieczywo nie ma sobie równych. Dziś mam dla Was pyszne, mięciutkie bułeczki z dodatkiem słonecznika. Zrobione na szybko bez wyrastania ciasta. Bułeczki wyrastają dopiero na blaszce w czasie, kiedy piekarnik się nagrzewa. Musicie spróbować, bo są na prawdę pyszne.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 15615
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9449
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2039
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4044
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 621
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 307
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 15615
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9449
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2039
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4044
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 621
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 307
Składniki
Ciepłą wodę wlać do miski. Dodać cukier i drożdże. Wymieszać i odstawić na 15 minut. Następnie wsypać mąkę, siemię lniane, sól, dodać olej i słonecznik. Wyrobić robotem, lub mikserem z hakami. Tak przygotowane ciasto przełożyć na stolnicę podsypaną mąka. Uformować wałek i podzielić go na 9 części.
Z każdej części uformować podłużną, lub okrągłą bułkę. Bułeczki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posmarować rozmieszanym jajkiem z mlekiem i posypać słonecznikiem. Zostawić na 15 minut, żeby bułeczki podrosły.
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni, 25-30 minut.