Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna golonka, ugotowana, podana z pieczywem i chrzanem.
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1170
Dziś do pracy.
Odsłon: 31
Gulasz z marchewką to pyszne danie jednogarnkowe na bazie czerwonego wina i b...
Odsłon: 665
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1170
Dziś do pracy.
Odsłon: 31
Gulasz z marchewką to pyszne danie jednogarnkowe na bazie czerwonego wina i b...
Odsłon: 665
Składniki
Wymytą, oczyszczoną golonkę wkładamy do garnka, zalewamy wodą, solimy. Gotujemy 2 godziny. Podczas gotowania zdejmujemy szumowiny. Po zdjęciu szumowin dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości golonki.
Ugotowaną golonkę podajemy z pieczywem i chrzanem lub musztardą. Smacznego!!!