Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna golonka, ugotowana, podana z pieczywem i chrzanem.
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2227
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1513
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 4160
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2227
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1513
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 4160
Składniki
Wymytą, oczyszczoną golonkę wkładamy do garnka, zalewamy wodą, solimy. Gotujemy 2 godziny. Podczas gotowania zdejmujemy szumowiny. Po zdjęciu szumowin dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości golonki.
Ugotowaną golonkę podajemy z pieczywem i chrzanem lub musztardą. Smacznego!!!