Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb bananowy to doskonały wybór dla osób, które chcą zdrowo się odżywiać, a jednocześnie cenią sobie smak i aromat bananów. Ten rodzaj chleba jest nie tylko pyszny, ale również bardzo zdrowy i pożywny. Przepis na wegański chleb bananowy jest prosty i szybki, a jego przygotowanie nie wymaga specjalistycznego sprzętu.
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 34
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 173
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 34
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 173
Składniki
1. Banany rozgnieć widelcem lub zmiksować blenderem. 2. W dużej misce wymieszać razem mąki (owsiana, ziemniaczana, kukurydziana, pszenna), cukier trzcinowy, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. 3. Dodać rozgniecione banany, olej i mleko roślinne. Mieszać, aż składniki się połączą. 4. Przełożyć ciasto do natłuszczonej i posypanej mąką formy na chleb. 5. Piec w 180°C przez około 60 minut, aż chleb będzie złoty i suche w środku. 6. Pozostawić do ostygnięcia przed pokrojeniem.