Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bułeczki na śniadanie lub kolację. Fajnie nadadzą się jako przekąska do szkoły lub pracy.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1148
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 187
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2220
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4267
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1148
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 187
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2220
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4267
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w letniej wodzie dodajemy sól i cukier. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto odstawiamy na 30 minut. Kiełbaski i obraną cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy wraz z przyprawami. Studzimy. Z ciasta robimy kuleczki wielkości mandarynki, spłaszczamy wkładamy łyżkę farszu, zlepiamy formując kulę. Wykładamy bułeczki na natłuszczoną blaszkę. Bułeczki smarujemy mlekiem i posypujemy czarnuszką. Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach. Podajemy na ciepło jak i zimno z ulubionymi sosami. Smacznego ;)