Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bułeczki na śniadanie lub kolację. Fajnie nadadzą się jako przekąska do szkoły lub pracy.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9555
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3141
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6637
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9555
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3141
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6637
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w letniej wodzie dodajemy sól i cukier. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto odstawiamy na 30 minut. Kiełbaski i obraną cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy wraz z przyprawami. Studzimy. Z ciasta robimy kuleczki wielkości mandarynki, spłaszczamy wkładamy łyżkę farszu, zlepiamy formując kulę. Wykładamy bułeczki na natłuszczoną blaszkę. Bułeczki smarujemy mlekiem i posypujemy czarnuszką. Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach. Podajemy na ciepło jak i zimno z ulubionymi sosami. Smacznego ;)