Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bułeczki na śniadanie lub kolację. Fajnie nadadzą się jako przekąska do szkoły lub pracy.
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 141
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 88
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 195
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 141
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 88
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 195
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w letniej wodzie dodajemy sól i cukier. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto odstawiamy na 30 minut. Kiełbaski i obraną cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy wraz z przyprawami. Studzimy. Z ciasta robimy kuleczki wielkości mandarynki, spłaszczamy wkładamy łyżkę farszu, zlepiamy formując kulę. Wykładamy bułeczki na natłuszczoną blaszkę. Bułeczki smarujemy mlekiem i posypujemy czarnuszką. Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach. Podajemy na ciepło jak i zimno z ulubionymi sosami. Smacznego ;)