Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zakręcone bułeczki z cynamonem i kruszonką idaalnie sprawdzą się ze szklanką mleka lub herbaty.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11104
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1190
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11689
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1132
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11104
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1190
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11689
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1132
Składniki
Drożdże i 2 łyżki cukru rozpuszczamy w mleku, odstawiamy na 10 minut w ciepłe miejce. Mąki przesiewamy. Dodajemy do mąk zaczyn drożdżowy i pozostałe składniki, zagniatamy ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne. Odstawiamy na 1 godzinę w ciepłe miejsce. Ciasto dzielimy na równe części. Wałkujemy na prostokąty dość cienkutko. Smarujemy rozpuszczonym masłem, posypujemy cukrem i cynamonem. Zwijamy w rulon. Kroimy na mniejsze części około 6-7 cm. Układamy na blaszkę, lekko spłaszczamy, posypujemy kruszonką. Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)