Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zakręcone bułeczki z cynamonem i kruszonką idaalnie sprawdzą się ze szklanką mleka lub herbaty.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1148
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 187
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2220
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4267
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1148
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 187
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2220
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4267
Składniki
Drożdże i 2 łyżki cukru rozpuszczamy w mleku, odstawiamy na 10 minut w ciepłe miejce. Mąki przesiewamy. Dodajemy do mąk zaczyn drożdżowy i pozostałe składniki, zagniatamy ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne. Odstawiamy na 1 godzinę w ciepłe miejsce. Ciasto dzielimy na równe części. Wałkujemy na prostokąty dość cienkutko. Smarujemy rozpuszczonym masłem, posypujemy cukrem i cynamonem. Zwijamy w rulon. Kroimy na mniejsze części około 6-7 cm. Układamy na blaszkę, lekko spłaszczamy, posypujemy kruszonką. Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)