Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowicie chrupiące, z pysznym nadzieniem bułeczki grahamki idealnie nadają się na śniadanie lub kolację.
Z bułeczek ściąć wierzchy i wydrążyć środki /wydrążone środki pokruszyłam i wsypałam ptaszkom do karmnika/.
Szpinak opłukać na sicie i pokroić na mniejsze kawałki.
Obrać czosnek, a serek pokroić w kosteczkę, posypać suchą bazylią i majerankiem.
Szpinak przełożyć na patelnię, dodać troszeczkę oliwy i przesmażyć, dodając w trakcie przeciśnięty przez praskę czosnek.
Następnie przełożyć do miseczki, dodać pokrojony serek, , delikatnie wymieszać . Dodać do smaku pieprz i sól.
Farszem napełnić bułeczki, na wierzch posypać słonecznik i ułożyć pokrojone w plasterki pomidorki.
Piekarnik nagrzać do 180st.C i wstawić bułki w żaroodpornym naczyniu na ok.17-20 minut.
Zapieczone bułeczki wyjąć , położyć na sałacie i ewentualnie posypać startym parmezanem.
Życzę SMACZNEGO!
mieciutkie i pyszniutkie w sam raz na dlugie zimowe wieczory;)
Odsłon: 40201
Domowa zupa warzywna z pomidorami zapraszam jak robię
Odsłon: 28
Domowy chlebek który zawsze wychodzi zapraszam jak robię
Odsłon: 56
Pyszne, wyraziste i aromatyczne, a do tego proste i szybkie w przygotowaniu d...
Odsłon: 84
Racuchy drożdżowe z jabłkami, to smak dzieciństwa. Puszyste, delikatnie słodk...
Odsłon: 110
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 762
Pyszny, lekki i banalnie prosty w przygotowaniu deser owocowy z mango, borówk...
Odsłon: 520
Domowa zupa warzywna z pomidorami zapraszam jak robię
Odsłon: 28
Domowy chlebek który zawsze wychodzi zapraszam jak robię
Odsłon: 56
Pyszne, wyraziste i aromatyczne, a do tego proste i szybkie w przygotowaniu d...
Odsłon: 84
Racuchy drożdżowe z jabłkami, to smak dzieciństwa. Puszyste, delikatnie słodk...
Odsłon: 110
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 762
Pyszny, lekki i banalnie prosty w przygotowaniu deser owocowy z mango, borówk...
Odsłon: 520
Składniki
Z bułeczek ściąć wierzchy i wydrążyć środki /wydrążone środki pokruszyłam i wsypałam ptaszkom do karmnika/.
Szpinak opłukać na sicie i pokroić na mniejsze kawałki.
Obrać czosnek, a serek pokroić w kosteczkę, posypać suchą bazylią i majerankiem.
Szpinak przełożyć na patelnię, dodać troszeczkę oliwy i przesmażyć, dodając w trakcie przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie przełożyć do miseczki, dodać pokrojony serek, , delikatnie wymieszać . Dodać do smaku pieprz i sól.
Farszem napełnić bułeczki, na wierzch posypać słonecznik i ułożyć pokrojone w plasterki pomidorki. Piekarnik nagrzać do 180st.C i wstawić bułki w żaroodpornym naczyniu na ok.17-20 minut.
Zapieczone bułeczki wyjąć , położyć na sałacie i ewentualnie posypać startym parmezanem. Życzę SMACZNEGO!
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Stary przepis. Chleb żytnio-pszenny na zakwasie żytnim
Pieczywo
Chleb z kaszy jaglanej
Pieczywo
Bułeczki pszenne z nadzieniem pieczarkowym
Pieczywo
Kolorowa focaccia
Stary przepis. Chleb żytnio-pszenny na zakwasie żytnim
Od dawna wypiekam co tydzień chleb żytnio-pszenny na zakwasie żytnim do własn...
Odsłon: 4344
Chleb z kaszy jaglanej
Chleb z kaszy jaglanej to wyjątkowo smaczne, domowe pieczywo, które przygotow...
Odsłon: 2014