Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odmiana dla zwykłych bułek, które jemy na śniadanie bądź na kolację.
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22265
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 114
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 135
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 276
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22265
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 114
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 135
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 276
Składniki
Odcinamy wierzch bułek i wydrążamy środek. Wyjęty miąższ rwiemy na małe kawałki, ponieważ będzie on potrzebny do farszu.
FARSZ: Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzaną patelnię polaną oliwą z oliwek. Do cebuli przeciskamy przez praskę czosnek. Smażymy na szklisto. Szynkę kroimy w kostkę i dorzucamy do zeszklonej cebuli. Pieczarki obieramy i kroimy w grubszą kostkę. Dorzucamy je do cebuli i szynki na patelni. Smażymy, aż wszystko się zarumieni. Pod koniec smażenia dokładamy przecier pomidorowy i podlewamy całość minimalnie wodą. Mieszamy i zdejmujemy z ognia. Farsz przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i bazylią. Dorzucamy wcześniej przygotowany miąższ wyjęty z bułek. Wszystko dokładnie mieszamy.
Plastry sera kroimy na małe prostokąty. Częścią sera wykładamy dno wydrążonej bułki. Następnie wkładamy do niej farsz i przykrywamy pozostałym serem. Wkładamy bułki do rozgrzanego piekarnika, ale nie przykrywamy ich „czapeczkami”, odkrojone wierzchy kładziemy obok. Pieczemy ok. 10 min w temp. 180 stopni.