Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobra alternatywa dla czerstwej chałki.
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1114
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113487
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1543
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1114
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113487
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1543
Składniki
Blaszkę 22X32, posmarować masłem i posypać bułką tartą.Chałkę pokroić w kostkę jak i jabłka.Na blaszkę rozsypać część chałki, na nią jabłka, cukier i cynamon. Potem resztę chałki.Wymieszać jajka z mlekiem i polać całość.Odstawić na trochę do napęcznienia,przygnieść.Piec ok. 40 min. w 175*. Po przestygnięciu posypać cukrem pudrem