Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe zapiekanki to jest to. Kilka składników i mamy ucztę na talerzu. Prosto, szybko i smacznie. Idealny sposób na wykorzystanie czerstwego chleba.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 199
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 907
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4010
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20075
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 199
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 907
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4010
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20075
Składniki
Opieńki po rozmrożeniu przepłukać i odsączyć na sicie a cebulę pokroić w piórka. Na patelnię wlać odrobinę oleju, wrzucić grzyby i cebulę i podsmażyć, doprawić do smaku solą i pieprzem. Grzyby wyjąc do miseczki i na tym tłuszczu podsmażyć paprykę pokrojoną na kawałki, doprawić. Chleb pokroić wzdłuż na kromki i ułożyć na blasze do pieczenia. Na kromkach rozłożyć grzyby a na nie paprykę. Następnie pokruszyć ser i posypać papryką. Zapiekanki zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni do rozpuszczenia się sera. Gotowe zapiekanki ułożyć na talerzach, położyć na nich roszponkę i polać ketchupem.