Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe zapiekanki to jest to. Kilka składników i mamy ucztę na talerzu. Prosto, szybko i smacznie. Idealny sposób na wykorzystanie czerstwego chleba.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 764
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1587
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6098
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8932
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 764
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1587
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6098
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8932
Składniki
Opieńki po rozmrożeniu przepłukać i odsączyć na sicie a cebulę pokroić w piórka. Na patelnię wlać odrobinę oleju, wrzucić grzyby i cebulę i podsmażyć, doprawić do smaku solą i pieprzem. Grzyby wyjąc do miseczki i na tym tłuszczu podsmażyć paprykę pokrojoną na kawałki, doprawić. Chleb pokroić wzdłuż na kromki i ułożyć na blasze do pieczenia. Na kromkach rozłożyć grzyby a na nie paprykę. Następnie pokruszyć ser i posypać papryką. Zapiekanki zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni do rozpuszczenia się sera. Gotowe zapiekanki ułożyć na talerzach, położyć na nich roszponkę i polać ketchupem.