Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe zapiekanki to jest to. Kilka składników i mamy ucztę na talerzu. Prosto, szybko i smacznie. Idealny sposób na wykorzystanie czerstwego chleba.
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 317
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 317
Składniki
Opieńki po rozmrożeniu przepłukać i odsączyć na sicie a cebulę pokroić w piórka. Na patelnię wlać odrobinę oleju, wrzucić grzyby i cebulę i podsmażyć, doprawić do smaku solą i pieprzem. Grzyby wyjąc do miseczki i na tym tłuszczu podsmażyć paprykę pokrojoną na kawałki, doprawić. Chleb pokroić wzdłuż na kromki i ułożyć na blasze do pieczenia. Na kromkach rozłożyć grzyby a na nie paprykę. Następnie pokruszyć ser i posypać papryką. Zapiekanki zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni do rozpuszczenia się sera. Gotowe zapiekanki ułożyć na talerzach, położyć na nich roszponkę i polać ketchupem.