Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli mamy lekko czerstwy chleb możemy go łatwo wykorzystać. Po upieczeniu bardzo smaczny.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5261
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11679
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5046
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1289
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5261
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11679
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5046
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1289
Składniki
Chleb naciąć w szachownicę ( nie do samego spodu ).
Masło roztopić, do lekko ostudzonego dodać oliwę, musztardę, bazylię, czosnek przeciśnięty przez praskę i szynkę drobno pokrojoną. Wymieszać.
Ser zetrzeć na tarce.
Chleb nadziać wymieszanymi składnikami ( w każdą szczelinę ), a następnie startym serem.
Piekarnik nagrzać do 200 st. ( góra - dół ) i zapiekać chleb ok 20 min. Następnie zdjąć folię i zapiekać ok 10 min do zrumienienia. Podawać na gorąco z sosem czosnkowym. Życzę smacznego.