Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli mamy lekko czerstwy chleb możemy go łatwo wykorzystać. Po upieczeniu bardzo smaczny.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 351
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 48
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 372
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 351
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 48
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 372
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
Chleb naciąć w szachownicę ( nie do samego spodu ).
Masło roztopić, do lekko ostudzonego dodać oliwę, musztardę, bazylię, czosnek przeciśnięty przez praskę i szynkę drobno pokrojoną. Wymieszać.
Ser zetrzeć na tarce.
Chleb nadziać wymieszanymi składnikami ( w każdą szczelinę ), a następnie startym serem.
Piekarnik nagrzać do 200 st. ( góra - dół ) i zapiekać chleb ok 20 min. Następnie zdjąć folię i zapiekać ok 10 min do zrumienienia. Podawać na gorąco z sosem czosnkowym. Życzę smacznego.