Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli mamy lekko czerstwy chleb możemy go łatwo wykorzystać. Po upieczeniu bardzo smaczny.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3103
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 142
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 60
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3103
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 142
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 60
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Składniki
Chleb naciąć w szachownicę ( nie do samego spodu ).
Masło roztopić, do lekko ostudzonego dodać oliwę, musztardę, bazylię, czosnek przeciśnięty przez praskę i szynkę drobno pokrojoną. Wymieszać.
Ser zetrzeć na tarce.
Chleb nadziać wymieszanymi składnikami ( w każdą szczelinę ), a następnie startym serem.
Piekarnik nagrzać do 200 st. ( góra - dół ) i zapiekać chleb ok 20 min. Następnie zdjąć folię i zapiekać ok 10 min do zrumienienia. Podawać na gorąco z sosem czosnkowym. Życzę smacznego.