Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne bułeczki z ziołami, sycące, wilgotne. Można je uformować w ślimaczki lub zwykłe okrągłe bułeczki. Doskonałe na kanapki.
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 16
...na powitanie lata. Polecam.
Odsłon: 977
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21346
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 16
...na powitanie lata. Polecam.
Odsłon: 977
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21346
Składniki
Serek mieszamy z wodą, dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto. Powinno być gładkie i miękkie. Ciasto odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia, a następnie dzielimy na 8 części. Formujemy okrągłe bułeczki lub ślimaczki (z kawałków ciasta robimy wałeczki, które wiążemy w supełki). Bułeczki układamy na natłuszczonej blaszce i odstawiamy jeszcze na 30 minut. Pieczemy około 20 minut w 220 stopniach (u mnie na termoobiegu w 200 stopniach). Studzimy. Przed pieczeniem można je posmarować roztrzepanym jajkiem.