Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne bułeczki z ziołami, sycące, wilgotne. Można je uformować w ślimaczki lub zwykłe okrągłe bułeczki. Doskonałe na kanapki.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 171
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40352
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5164
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 171
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40352
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5164
Składniki
Serek mieszamy z wodą, dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto. Powinno być gładkie i miękkie. Ciasto odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia, a następnie dzielimy na 8 części. Formujemy okrągłe bułeczki lub ślimaczki (z kawałków ciasta robimy wałeczki, które wiążemy w supełki). Bułeczki układamy na natłuszczonej blaszce i odstawiamy jeszcze na 30 minut. Pieczemy około 20 minut w 220 stopniach (u mnie na termoobiegu w 200 stopniach). Studzimy. Przed pieczeniem można je posmarować roztrzepanym jajkiem.