Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne bułeczki z ziołami, sycące, wilgotne. Można je uformować w ślimaczki lub zwykłe okrągłe bułeczki. Doskonałe na kanapki.
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 42
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 275
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 660
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 42
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 275
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 660
Składniki
Serek mieszamy z wodą, dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto. Powinno być gładkie i miękkie. Ciasto odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia, a następnie dzielimy na 8 części. Formujemy okrągłe bułeczki lub ślimaczki (z kawałków ciasta robimy wałeczki, które wiążemy w supełki). Bułeczki układamy na natłuszczonej blaszce i odstawiamy jeszcze na 30 minut. Pieczemy około 20 minut w 220 stopniach (u mnie na termoobiegu w 200 stopniach). Studzimy. Przed pieczeniem można je posmarować roztrzepanym jajkiem.