Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne bułeczki z ziołami, sycące, wilgotne. Można je uformować w ślimaczki lub zwykłe okrągłe bułeczki. Doskonałe na kanapki.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2268
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1229
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2268
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1229
Składniki
Serek mieszamy z wodą, dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto. Powinno być gładkie i miękkie. Ciasto odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia, a następnie dzielimy na 8 części. Formujemy okrągłe bułeczki lub ślimaczki (z kawałków ciasta robimy wałeczki, które wiążemy w supełki). Bułeczki układamy na natłuszczonej blaszce i odstawiamy jeszcze na 30 minut. Pieczemy około 20 minut w 220 stopniach (u mnie na termoobiegu w 200 stopniach). Studzimy. Przed pieczeniem można je posmarować roztrzepanym jajkiem.