Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa chlebowa do fajny pomysł na wykorzystanie czerstwego chleba. Najlepsza zupa wychodzi z chleba razowego. Polecam:)
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 37
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2215
Polecam.
Odsłon: 428
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 633
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1978
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 37
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2215
Polecam.
Odsłon: 428
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 633
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1978
Składniki
Boczek kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię i na małym ogniu podsmażamy do czasu aż tłuszcz się wytopi. Skwarki zdejmujemy z patelni a na tłuszcz wrzucamy pokrojony chleb. Podsmażamy przez 2-3 min. Następnie dodajemy drobno posiekany czosnek i podsmażamy kolejne 2-3 min. często mieszając, żeby czosnek się nie przypalił. W garnku zagotowujemy bulion i dodajemy chleb z czosnkiem z patelni. Gotujemy na małym ogniu ok. 15 min. Następnie zupę miksujemy blenderem i doprawiamy do smaku. Porcje zupy podajemy z chrupiącymi skwarkami na wierzchu.