Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa chlebowa do fajny pomysł na wykorzystanie czerstwego chleba. Najlepsza zupa wychodzi z chleba razowego. Polecam:)
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4579
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154687
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1014
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 421
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4579
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154687
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1014
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 421
Składniki
Boczek kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię i na małym ogniu podsmażamy do czasu aż tłuszcz się wytopi. Skwarki zdejmujemy z patelni a na tłuszcz wrzucamy pokrojony chleb. Podsmażamy przez 2-3 min. Następnie dodajemy drobno posiekany czosnek i podsmażamy kolejne 2-3 min. często mieszając, żeby czosnek się nie przypalił. W garnku zagotowujemy bulion i dodajemy chleb z czosnkiem z patelni. Gotujemy na małym ogniu ok. 15 min. Następnie zupę miksujemy blenderem i doprawiamy do smaku. Porcje zupy podajemy z chrupiącymi skwarkami na wierzchu.