Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa chlebowa do fajny pomysł na wykorzystanie czerstwego chleba. Najlepsza zupa wychodzi z chleba razowego. Polecam:)
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 154
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37474
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 154
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37474
Składniki
Boczek kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię i na małym ogniu podsmażamy do czasu aż tłuszcz się wytopi. Skwarki zdejmujemy z patelni a na tłuszcz wrzucamy pokrojony chleb. Podsmażamy przez 2-3 min. Następnie dodajemy drobno posiekany czosnek i podsmażamy kolejne 2-3 min. często mieszając, żeby czosnek się nie przypalił. W garnku zagotowujemy bulion i dodajemy chleb z czosnkiem z patelni. Gotujemy na małym ogniu ok. 15 min. Następnie zupę miksujemy blenderem i doprawiamy do smaku. Porcje zupy podajemy z chrupiącymi skwarkami na wierzchu.