Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...zamiast wodnistych i bezsmakowych wędlin polecam pyszny domowy wyrób. Dobór mięs i warzyw to pełna dowolność ;-)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115677
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7880
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2972
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1378
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1238
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115677
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7880
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2972
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1378
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1238
Składniki
Mięso umyć,warzywa obrać,wrzucić wszystko do dużego garnka razem z przyprawami,zalać wodą i gotować na małym ogniu ok 2-2,5 godz.Żelatynę przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Miękkie i przestudzone mięso pokroić na drobne kawałeczki wraz ze skórą z golonki,ale bez tłuszczu.Włożyć mięso do pojemników po lodach i zalać wywarem z żelatyną.Wstawić na noc do lodówki.Można dodać do każdego pojemnika inne warzywo. Ja np.do jednego dodałam groszek konserwowy,do drugiego startą marchewkę,a do trzeciego pokrojoną w kosteczkę paprykę czerwoną,żółtą i zieloną...
SMACZNEGO