Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sushi to bardzo smaczna potrawa pochodzenia japońskiego. Pierwszy raz jadłam u siostry i bardzo mi zasmakowała wiec postanowiłam z pomocą siostry przygotować na imprezę Andrzejkową i był to strzał w dziesiątkę. Przekąska szybko zniknęła ze stołu.
garnek, nóż, deska, ręcznik, łyżka,
Polecam.
Odsłon: 653
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4416
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1115
Polecam.
Odsłon: 653
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4416
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1115
Składniki
1/2 kg ryżu do sushi przepłukać 5 razy zimną wodą. Zalać wodą 1,5 cm ponad ryż zagotować następnie gotować na wolnym ogniu 10 -15 min pod przykryciem. Garnek z ryżem owinąć ręcznikiem i włożyć na 30 min pod kołdrę. Dodać 3 łyżki duże sosu do ryżu. Liście Norii rozłożyć chropowatą częścią do góry, a gładką na spód. Liście smaruje serkiem Philadelphia. Na serek nakładam ugotowany ryż. Na ryż układam sparzone, obrane i pokrojone krewetki, kawałki wędzonego łososia, pokrojonego w słupki zielonego ogórka ( bez pestek), pokrojoną w paski czerwoną paprykę, obrane i pokrojone awokado oraz mix sałat. Zwijam w rulon i kroje na kawałki. Podajemy z różnymi sosami , u mnie sos jogurtowo majonezowy z czosnkiem.
Przygotowane składniki.
Przygotowanie przekąsek.