Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 478
Dodano: 24.11.2011
Odsłon: 37383
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Czosnek przecisnąć przez praskę , dodać pozostałe zioła i przyprawy.Wszystko razem mieszamy i zalewamy olejem bądź oliwą , do uzyskania gęstej masy .
Boczek delikatnie nacinam rozsmarowuję masę na boczku , zwijam ciasno w roladę i związuję dratwą , wkładam pod sznurek dwa liście laurowe zawijam w folię aluminiową i wkładam do lodówki na 12 h.Po tym czasie pieczemy w 180 stopniach ok. 60 min. na blaszce w folii.
Rodzaj przypraw można zmieniać według upodobań .Można po 60 min. zdjąć folie i podpiec jeszcze 15 minut by się zarumienił .
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

kaskasz83 25 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
ja podobnie jak GLAZTER2007 robię roladę boczkową a nawet z karczku z nadzieniem z mięsa mielonego. Raz spróbowałam także z mielonymi suszonymi grzybami i smak był również interesujący. Czytałam gdzieś, że jako tzw."nadzienie" niektórzy używają ostrej musztardy ale tej wersji nie próbowałam0 Kto głosował? | Odpowiedz

MEGI110278 26 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
Wyśmienite są takie rolady...Ja robię podobną,ale z niespodzianką... :-)
Zapraszam do siebie..
Na pewno wypróbuję Twój przepis.
0 Kto głosował? | Odpowiedz

nowalijka 25 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
aż mi slinka pociekła uwielbiam boczuś taki0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 25 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
Piekę podobną , tylko nadziewam ją jeszcze mięsem mielonym z udzća indyka np. Jest wspaniała do kanapek , a przede wszystkim bez konserwantów i ulepszaczy . Dlatego również dodaję tylko zioła naturalne bez żadnych mieszanek . Polecam . Pozdrawiam.0 Kto głosował? | Odpowiedz