Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna i aromatyczna bez chemii i konserwantów zaczerpnęłam go kiedyś z internetu sprawdzony wiele razy i zawsze wyśmienity.
Kartoflanka Magdy Gessler to sycąca zupa, która powstaje na bazie żeberek i b...
Odsłon: 3177
Święta wielkanocne to czas mazurków, bab i innych pysznych ciast. Uwielbiam...
Odsłon: 765
Prosty i smaczny sposób na pyszne danie obiadowe. Malutkie klopsiki wieprzowe...
Odsłon: 143
Święta wielkanocne to czas mazurków, bab i innych pysznych ciast. Uwielbiam...
Odsłon: 765
Prosty i smaczny sposób na pyszne danie obiadowe. Malutkie klopsiki wieprzowe...
Odsłon: 143
Składniki
Czosnek przecisnąć przez praskę , dodać pozostałe zioła i przyprawy.Wszystko razem mieszamy i zalewamy olejem bądź oliwą , do uzyskania gęstej masy .
Boczek delikatnie nacinam rozsmarowuję masę na boczku , zwijam ciasno w roladę i związuję dratwą , wkładam pod sznurek dwa liście laurowe zawijam w folię aluminiową i wkładam do lodówki na 12 h.Po tym czasie pieczemy w 180 stopniach ok. 60 min. na blaszce w folii.
Rodzaj przypraw można zmieniać według upodobań .Można po 60 min. zdjąć folie i podpiec jeszcze 15 minut by się zarumienił .
Przepisy Przekąski
Przekąski
Wegański pasztet z kalafiora – Vege Wielkanoc
Przekąski
Koreczki śledziowe z papryką
Przekąski
Jajka nadziewane pieczarkami
Przekąski
Ćwikła z chrzanem – klasyka Wielkanocy
Wegański pasztet z kalafiora – Vege Wielkanoc
Pasztet warzywny piekłam nie raz. Ale jeszcze nigdy w wersji całkowicie vege....
Odsłon: 119
Koreczki śledziowe z papryką
Szybkie i smaczne koreczki śledziowe z papryką , idealne na różne okazje i św...
Odsłon: 506