Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna i aromatyczna bez chemii i konserwantów zaczerpnęłam go kiedyś z internetu sprawdzony wiele razy i zawsze wyśmienity.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 46
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 116
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 35
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 46
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 116
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 35
Składniki
Czosnek przecisnąć przez praskę , dodać pozostałe zioła i przyprawy.Wszystko razem mieszamy i zalewamy olejem bądź oliwą , do uzyskania gęstej masy .
Boczek delikatnie nacinam rozsmarowuję masę na boczku , zwijam ciasno w roladę i związuję dratwą , wkładam pod sznurek dwa liście laurowe zawijam w folię aluminiową i wkładam do lodówki na 12 h.Po tym czasie pieczemy w 180 stopniach ok. 60 min. na blaszce w folii.
Rodzaj przypraw można zmieniać według upodobań .Można po 60 min. zdjąć folie i podpiec jeszcze 15 minut by się zarumienił .