Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba najprostsze do przygotowania śledzie solone. Można je jeść solo lub z dowolnymi dodatkami.
Śledzie zalać zimną,
przegotowaną wodą i odstawić w chłodne miejsce na godzinę.
Z oleju, soku z cytryny i posiekanego czosnku zrobić sos: do oleju wlewać powoli sok, cały czas mieszając, do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodać czosnku, cukru, wymieszać.
W moździerzu rozgnieść pieprz i jałowiec, listki laurowe pokruszyć, wymieszać z resztą przypraw.
Cebulę pokroić w krążki, sparzyć wrzątkiem, odsączyć i wystudzić. Śledzie odsączyć, pokroić w kawałki.
W naczyniu lub słoiku układać warstwami: śledzie, cebulę, posypać ziołami, czynność powtarzać do wyczerpania
składników. Zalać przygotowanym sosem. Odstawić w lodówce na 2-3 dni.
Podawać wyłożone na półmisek z dowolnymi dodatkami. Bardzo dobrze smakują podane tylko z pieczywem.
Tradycyjne śledzie w oleju, ale tym razem zamiast oleju rzepakowego użyłem ol...
Odsłon: 23001
Na Wigilię szykujemy wiele potraw. Między innymi śledzie. Na różnych kucharsk...
Odsłon: 56458
Śledzie w octowej zalewie z marchewką i cebulą. Przepis pochodzi z 441. odcin...
Odsłon: 3198
Kura + boczek = To jest to! Zapraszam do wypróbowania przepisu!
Odsłon: 146
Może to być dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Polecam.
Odsłon: 50
Łatwy torcik do zrobienia. Ładnie wygląda i dobrze smakuje.
Odsłon: 49
Kura + boczek = To jest to! Zapraszam do wypróbowania przepisu!
Odsłon: 146
Może to być dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Polecam.
Odsłon: 50
Łatwy torcik do zrobienia. Ładnie wygląda i dobrze smakuje.
Odsłon: 49
Składniki
Śledzie zalać zimną, przegotowaną wodą i odstawić w chłodne miejsce na godzinę.
Z oleju, soku z cytryny i posiekanego czosnku zrobić sos: do oleju wlewać powoli sok, cały czas mieszając, do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodać czosnku, cukru, wymieszać.
W moździerzu rozgnieść pieprz i jałowiec, listki laurowe pokruszyć, wymieszać z resztą przypraw.
Cebulę pokroić w krążki, sparzyć wrzątkiem, odsączyć i wystudzić. Śledzie odsączyć, pokroić w kawałki. W naczyniu lub słoiku układać warstwami: śledzie, cebulę, posypać ziołami, czynność powtarzać do wyczerpania składników. Zalać przygotowanym sosem. Odstawić w lodówce na 2-3 dni.
Podawać wyłożone na półmisek z dowolnymi dodatkami. Bardzo dobrze smakują podane tylko z pieczywem.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Bób prażony
Przekąski
Chleb do odrywania
Przekąski
Chrupiące chipsy ze skórek bobu
Przekąski
Ciasto francuskie z szynką i serem
Bób prażony
Prażony bób to świetna alternatywa dla popcornu czy chipsów. Nadaje się do ch...
Odsłon: 120
Chleb do odrywania
Pyszny, mięciutki, z chrupiącą skórką aromatyczny chlebek, którym pachnie cał...
Odsłon: 367