Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 124
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 55
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 109
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 124
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 55
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 109
Składniki
Wino zagotować z ok. 125 ml wody ,połową soku z cytryny ,solą ,pieprzem i cukrem. Włożyć mięso ,gotować na małym ogniu ok. 8 min. Wyjąć i pokroić w małą kostkę. Dymkę oczyścić i pokroić w krążki .Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Awokado przekroić na pół ,usunąć pestki. Z połówek wyjąć miąższ ,pokroić w drobną kostkę ,skropić sokiem z cytryny. Śmietanę wymieszać z 2 łyżkami wywaru z mięsa ,dodać zmiażdżony czosnek ,doprawić pieprzem cayenne ,solą i pieprzem. Dodać pozostałe składniki do sałatki ,posiekany koperek i szczypiorek ,wymieszać. Do połówek awokado włożyć pokrojone listki sałaty i porcje sałatki.