Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1412
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1347
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1412
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1347
Składniki
Sposób przygotowania Z pieczarek usuwamy ogonki i drobno kroimy. Kroimy cebulę w kostkę i smażymy na masełku z wcześniej pokrojonymi ogonkami pieczarek. Dodajemy mięso mielone , przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi . Na końcu dodajemy bułkę tartą. Kapelusze pieczarek gotujemy z kostką grzybową ok. 20 minut. Po wystudzeniu nakładamy zrobiony już farsz mięsny. Pieczemy w piekarniku 30 minut w temp. 180 stopni. Przed końcem pieczenia dodajemy ser żółty i zapiekamy jeszcze kilka minut, do stopnienia się sera.