Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 50
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22127
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 146
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 415
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 50
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22127
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 146
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 415
Składniki
Sposób przygotowania Z pieczarek usuwamy ogonki i drobno kroimy. Kroimy cebulę w kostkę i smażymy na masełku z wcześniej pokrojonymi ogonkami pieczarek. Dodajemy mięso mielone , przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi . Na końcu dodajemy bułkę tartą. Kapelusze pieczarek gotujemy z kostką grzybową ok. 20 minut. Po wystudzeniu nakładamy zrobiony już farsz mięsny. Pieczemy w piekarniku 30 minut w temp. 180 stopni. Przed końcem pieczenia dodajemy ser żółty i zapiekamy jeszcze kilka minut, do stopnienia się sera.