Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wytrawne babeczki - idealna przekąska :]
Do miski wsypujemy mąkę, łączymy ją z proszkiem do pieczenia. W mące umieszczamy margarynę, kroimy ją na bardzo małe kawałeczki. Dodajemy sól, żółtko, śmietanę i zagniatamy. Ciasto wkładamy na około 15 minut do zamrażarki. Po wyjęciu wykładamy ciastem foremki do babeczek. Babeczki pieczemy przez około 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180*C. Po upieczeniu, wyjmujemy babeczki z foremek i odstawiamy do wystygnięcia.
Łososia kroimy w kosteczkę, to samo robimy z jajkami. Do miski wsypujemy groszek, dodajemy pokrojone jajka oraz łososia i majonez(wg upodobań, łyżka lub dwie) całość mieszamy. Na sam koniec można doprawić farsz solą i pieprzem. Do ostygniętych babeczek nakładamy farsz i dekorujemy je np. pietruszką
Smacznego! :)
pyszne babeczki czekoladowe z domową konfiturą czeko-wiśniową
Odsłon: 1036
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 498
Małosolne z lekko podkręconym smakiem!
Odsłon: 110
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 2001
ulubione, słodkie ogórki mojej córki, robie je od wielu lat i ciągle smakują
Odsłon: 72
Jeśli chodzi o kiszonki, to od razu myślimy o ogórkach, jednak wiele innych w...
Odsłon: 229
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 498
Małosolne z lekko podkręconym smakiem!
Odsłon: 110
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 2001
ulubione, słodkie ogórki mojej córki, robie je od wielu lat i ciągle smakują
Odsłon: 72
Jeśli chodzi o kiszonki, to od razu myślimy o ogórkach, jednak wiele innych w...
Odsłon: 229
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, łączymy ją z proszkiem do pieczenia. W mące umieszczamy margarynę, kroimy ją na bardzo małe kawałeczki. Dodajemy sól, żółtko, śmietanę i zagniatamy. Ciasto wkładamy na około 15 minut do zamrażarki. Po wyjęciu wykładamy ciastem foremki do babeczek. Babeczki pieczemy przez około 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180*C. Po upieczeniu, wyjmujemy babeczki z foremek i odstawiamy do wystygnięcia.
Łososia kroimy w kosteczkę, to samo robimy z jajkami. Do miski wsypujemy groszek, dodajemy pokrojone jajka oraz łososia i majonez(wg upodobań, łyżka lub dwie) całość mieszamy. Na sam koniec można doprawić farsz solą i pieprzem. Do ostygniętych babeczek nakładamy farsz i dekorujemy je np. pietruszką Smacznego! :)
Przepisy Przekąski
Przekąski
Muffiny z cukinią
Przekąski
Tarta ze szparagami
Przekąski
Dietetyczne placuszki bez cukru
Przekąski
Bułeczki z ciasta francuskiego z borówkami.
Muffiny z cukinią
Muffiny z cukinią to obłędna przekąska, którą przygotujesz do szkoły, pracy l...
Odsłon: 90
Tarta ze szparagami
Bardzo prosta i szybka do przygotowania tarta na cieście francuskim. Polecam,...
Odsłon: 60