Do góry

Przekąski Przepis na:

Babeczki z sałatką z łososia

Babeczki z sałatką z łososia

Autor:

Przepisów i artykułów: 61 Ocena: 584

Dodano:

Odsłon: 1805

Wytrawne babeczki - idealna przekąska :]

Składniki

  • Ciasto:
  • szklanka mąki tortowej
  • 1/4 kostki margaryny
  • 1 żółtko
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • łyżka śmietany
  • farsz:
  • 150g wędzonego łososia w plastrach
  • 3/4 puszki zielonego groszku
  • 3-4 gotowane jajka
  • majonez
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do miski wsypujemy mąkę, łączymy ją z proszkiem do pieczenia. W mące umieszczamy margarynę, kroimy ją na bardzo małe kawałeczki. Dodajemy sól, żółtko, śmietanę i zagniatamy. Ciasto wkładamy na około 15 minut do zamrażarki. Po wyjęciu wykładamy ciastem foremki do babeczek. Babeczki pieczemy przez około 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180*C. Po upieczeniu, wyjmujemy babeczki z foremek i odstawiamy do wystygnięcia.

  2. Łososia kroimy w kosteczkę, to samo robimy z jajkami. Do miski wsypujemy groszek, dodajemy pokrojone jajka oraz łososia i majonez(wg upodobań, łyżka lub dwie) całość mieszamy. Na sam koniec można doprawić farsz solą i pieprzem. Do ostygniętych babeczek nakładamy farsz i dekorujemy je np. pietruszką
    Smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń