Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wytrawne babeczki - idealna przekąska :]
Złociste kolby kukurydzy polane masełkiem z dodatkiem czosnku i orzechów roze...
Odsłon: 27
Kotlety z jajek to bardzo smaczne danie. U nas zwykle serwowane z frytkami i...
Odsłon: 100
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 152
Złociste kolby kukurydzy polane masełkiem z dodatkiem czosnku i orzechów roze...
Odsłon: 27
Kotlety z jajek to bardzo smaczne danie. U nas zwykle serwowane z frytkami i...
Odsłon: 100
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 152
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, łączymy ją z proszkiem do pieczenia. W mące umieszczamy margarynę, kroimy ją na bardzo małe kawałeczki. Dodajemy sól, żółtko, śmietanę i zagniatamy. Ciasto wkładamy na około 15 minut do zamrażarki. Po wyjęciu wykładamy ciastem foremki do babeczek. Babeczki pieczemy przez około 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180*C. Po upieczeniu, wyjmujemy babeczki z foremek i odstawiamy do wystygnięcia.
Łososia kroimy w kosteczkę, to samo robimy z jajkami. Do miski wsypujemy groszek, dodajemy pokrojone jajka oraz łososia i majonez(wg upodobań, łyżka lub dwie) całość mieszamy. Na sam koniec można doprawić farsz solą i pieprzem. Do ostygniętych babeczek nakładamy farsz i dekorujemy je np. pietruszką Smacznego! :)