Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
w garnku rozpuścić margarynę dodać wodę, cukier, kakao razem pogotować. Odlać 1/2 szkl. powstałej masy. Z białek ubić pianę. Do masy kakaowej dodać mąkę, proszek i stopniowo żółtka, razem wymieszać, dodać pianę z białek i wymieszać. Foremkę wysmarować tłuszczem i oprószyć bułką tartą.Ciasto przełożyć do foremki. Piec w 180 stopniach przez godzinę. Wystudzona babkę polać tą masą co na początku odlewaliśmy do szklanki, udekorować. Smacznego