Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zostało mi trochę masy z mazurka więc wykorzystałam do polania tej babki, chociaż nie było to konieczne :))
Oddzielić żółtka od białek. Cytrynę wyszorować, osuszyć,zetrzeć z niej skórkę i wycisnąć sok. Żółtka zmiksować z cukrem, sokiem z cytryny i startą skórką. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz solą, dodawać stopniowo do masy żółtkowej, dodać rodzynki. Białka ubić na sztywną pianę dodając pod koniec ubijania cukier puder, delikatnie wymieszać z ciastem. Foremkę wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą, napełnić foremkę do 2/3 wysokości. Piec ok godziny w 180 stopniach. Ostudzoną babkę można pokryć polewą, lukrem lub cukrem pudrem. Smacznego
Przepis dnia
Rekomendacja do dzisiejszego przepisu: Zrób z podwójnej porcji! Nie mogłam si...
Odsłon: 11324
Tradycyjna włoska sałatka chlebowa była kiedyś posiłkiem dla ubogich. Czerstw...
Odsłon: 121
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 544
Małosolne z lekko podkręconym smakiem!
Odsłon: 114
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 2027
Przepis dnia
Rekomendacja do dzisiejszego przepisu: Zrób z podwójnej porcji! Nie mogłam si...
Odsłon: 11324
Tradycyjna włoska sałatka chlebowa była kiedyś posiłkiem dla ubogich. Czerstw...
Odsłon: 121
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 544
Małosolne z lekko podkręconym smakiem!
Odsłon: 114
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 2027
Składniki
Oddzielić żółtka od białek. Cytrynę wyszorować, osuszyć,zetrzeć z niej skórkę i wycisnąć sok. Żółtka zmiksować z cukrem, sokiem z cytryny i startą skórką. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz solą, dodawać stopniowo do masy żółtkowej, dodać rodzynki. Białka ubić na sztywną pianę dodając pod koniec ubijania cukier puder, delikatnie wymieszać z ciastem. Foremkę wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą, napełnić foremkę do 2/3 wysokości. Piec ok godziny w 180 stopniach. Ostudzoną babkę można pokryć polewą, lukrem lub cukrem pudrem. Smacznego
Przepisy Przekąski
Przekąski
Muffiny z cukinią
Przekąski
Tarta ze szparagami
Przekąski
Dietetyczne placuszki bez cukru
Przekąski
Bułeczki z ciasta francuskiego z borówkami.
Muffiny z cukinią
Muffiny z cukinią to obłędna przekąska, którą przygotujesz do szkoły, pracy l...
Odsłon: 104
Tarta ze szparagami
Bardzo prosta i szybka do przygotowania tarta na cieście francuskim. Polecam,...
Odsłon: 60