Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robię ją bardzo rzadko bo domownicy za nią nie przepadają. Ja lubię bardzo, zwłaszcza na następny dzień pokrojoną w grube plastry i zrumienioną na maśle.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 850
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5833
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9660
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 850
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5833
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9660
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Składniki
Ziemniaki zetrzeć (ja zrobiłam to w malakserze). Nie odciskać z nadmiaru płynu. Na łyżce smalcu "zeszklić" drobno posiekaną cebulę. Dodać grubo zmielony boczek i łopatkę. Smażyć do miękkości. Odstawić do przestygnięcia. Masę ziemniaczaną przełożyć do miski, połączyć z wytopionym boczkiem, cebulą i podsmażoną łopatką. Wbić dwa jajka, wsypać kaszę i mocno przyprawić by babka nie była mdła. Małą tortownicę o wymiarach 22 cm wysmarować tłuszczem. Przelać masę ziemniaczaną. Wierzch wyrównać i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 30 minut. Po tym czasie - zetrzeć na górę żółty ser i piec jeszcze 10 minut. Najlepiej smakuje na drugi dzień odgrzewana w grubych plastrach na maśle.