Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babkę robiłam po raz pierwszy i na pewno zrobię ponownie. Babka pyszna , przygotowana z startych ziemniaków w połączeniu z wędlinami zasmakowała mojej rodzince.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 355
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 355
Składniki
Cebule obrać i pokroić w kostkę włożyć na rozgrzany olej podsmażyć do zeszklenia, dodać pokrojone , podsmażone w nieduże kawałki mięso, pokrojone w plasterki parówki smażyć około 5 - 8 min. Doprawić solą i pieprzem co jakiś czas mieszając. Ziemniaki obrać, opłukać, zetrzeć na drobnej tarce, dodać mąkę, jajko oraz przesmażoną cebulę z wędliną. Foremkę wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką przełożyć ciasto. Zapiekać do 50 min w temperaturze 200 stopni. Podajemy na ciepło z ulubionym sosem. Czas przygotowania do 60 minut + czas pieczenia.