Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babkę robiłam po raz pierwszy i na pewno zrobię ponownie. Babka pyszna , przygotowana z startych ziemniaków w połączeniu z wędlinami zasmakowała mojej rodzince.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5662
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1131
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12250
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5172
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1552
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5662
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1131
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12250
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5172
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1552
Składniki
Cebule obrać i pokroić w kostkę włożyć na rozgrzany olej podsmażyć do zeszklenia, dodać pokrojone , podsmażone w nieduże kawałki mięso, pokrojone w plasterki parówki smażyć około 5 - 8 min. Doprawić solą i pieprzem co jakiś czas mieszając. Ziemniaki obrać, opłukać, zetrzeć na drobnej tarce, dodać mąkę, jajko oraz przesmażoną cebulę z wędliną. Foremkę wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką przełożyć ciasto. Zapiekać do 50 min w temperaturze 200 stopni. Podajemy na ciepło z ulubionym sosem. Czas przygotowania do 60 minut + czas pieczenia.