Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla was przepis na pyszną babkę ziemniaczaną z różnymi dodatkami lecz najważniejszy to ten ? czyli swojski smalec ze skwarkami, przepis już czeka na was na blogu na który serdecznie zapraszam
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 80
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 70
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 80
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 70
Składniki
Ziemniaki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, a następnie smalec swojski, cebulę oraz szynkę od szwagra podsmażyć do czasu zeszklenia się cebuli, ostudzić
Do startych ziemniaków dodać resztę składników czyli podsmażoną cebulę z szynką i smalcem, wbić jajka, wsypać sól, pieprz oraz bułkę tarta i wszystko wymieszać do połączenia się składników
Przygotowaną masę przełożyć do natłuszczonego olejem naczynia, wyrównać wierzch wstawić do zimnego piekarnika ustawiając go na 200 stopni i piec 1 godzinę plus czas na rozgrzanie