Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla was przepis na pyszną babkę ziemniaczaną z różnymi dodatkami lecz najważniejszy to ten ? czyli swojski smalec ze skwarkami, przepis już czeka na was na blogu na który serdecznie zapraszam
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1576
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1332
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1389
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1329
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1576
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1332
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1389
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1329
Składniki
Ziemniaki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, a następnie smalec swojski, cebulę oraz szynkę od szwagra podsmażyć do czasu zeszklenia się cebuli, ostudzić
Do startych ziemniaków dodać resztę składników czyli podsmażoną cebulę z szynką i smalcem, wbić jajka, wsypać sól, pieprz oraz bułkę tarta i wszystko wymieszać do połączenia się składników
Przygotowaną masę przełożyć do natłuszczonego olejem naczynia, wyrównać wierzch wstawić do zimnego piekarnika ustawiając go na 200 stopni i piec 1 godzinę plus czas na rozgrzanie