Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowaną bagietkę można spożyć jako przekąskę lub na kolację. Danie szybkie i smaczne,a jednocześnie pożywne.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254863
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1901
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8454
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 812
Polecam.
Odsłon: 1567
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254863
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1901
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8454
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 812
Polecam.
Odsłon: 1567
Składniki
Bagietkę kroimy wzdłuż na pół. Smarujemy masłem lub majonezem. W tym czasie na bardzo malej ilości oleju smażymy pieczarki pokrojone w plasterki przez kilka dosłownie minut. W ten sposób nie puszczą wody.
Ser trzemy na tarce o grubych oczkach. Kładziemy na posmarowanymi połówkami pieczywa. Następnie kładziemy pokrojoną w plasterki cebulę. Rozgrzewamy piekarnik.
Cebulę posypujemy pieprzem, a następnie układamy pieczarki.
Wkładamy do piekarnika na blasze i pieczemy 10 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Polewamy ulubionym sosem oraz posypujemy koperkiem.