Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
ręcznik papierowy, obieraczka do warzyw
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2504
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1056
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1372
Placki po litewsku, choć wymagają trochę czasu w przygotowaniu, odwdzięczą si...
Odsłon: 7213
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2504
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1056
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1372
Placki po litewsku, choć wymagają trochę czasu w przygotowaniu, odwdzięczą si...
Odsłon: 7213
Składniki
Bakłażana obiera się obieraczką do warzyw, i nakrawa nie do końca jak mop- końcówka musi zostać. Bakłażan gotuje się 10 minut w osolonej wodzie. Odcedzony bakłażan zamacza się w rozkłóconym jaju i potem obtacza się w bułce tartej zmieszanej z papryką słodką wędzoną. Smaży się z obu stron na rumiano a potem jeszcze odkłada na chwilę na papierowy ręcznik. ` robiłam kilka przystawek i ugotowany bakłażan, czekając na swoją kolejkę lekko ściemniał. Lepiej przygotować go od razu.
:DDD
Smacznego :)