Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
ręcznik papierowy, obieraczka do warzyw
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10631
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4783
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 875
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9043
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1334
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10631
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4783
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 875
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9043
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1334
Składniki
Bakłażana obiera się obieraczką do warzyw, i nakrawa nie do końca jak mop- końcówka musi zostać. Bakłażan gotuje się 10 minut w osolonej wodzie. Odcedzony bakłażan zamacza się w rozkłóconym jaju i potem obtacza się w bułce tartej zmieszanej z papryką słodką wędzoną. Smaży się z obu stron na rumiano a potem jeszcze odkłada na chwilę na papierowy ręcznik. ` robiłam kilka przystawek i ugotowany bakłażan, czekając na swoją kolejkę lekko ściemniał. Lepiej przygotować go od razu.
:DDD
Smacznego :)