Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
ręcznik papierowy, obieraczka do warzyw
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 343
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1470
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 608
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1281
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 343
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1470
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 608
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1281
Składniki
Bakłażana obiera się obieraczką do warzyw, i nakrawa nie do końca jak mop- końcówka musi zostać. Bakłażan gotuje się 10 minut w osolonej wodzie. Odcedzony bakłażan zamacza się w rozkłóconym jaju i potem obtacza się w bułce tartej zmieszanej z papryką słodką wędzoną. Smaży się z obu stron na rumiano a potem jeszcze odkłada na chwilę na papierowy ręcznik. ` robiłam kilka przystawek i ugotowany bakłażan, czekając na swoją kolejkę lekko ściemniał. Lepiej przygotować go od razu.
:DDD
Smacznego :)