Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażony bakłażan z dodatkiem miodu to tradycyjna andaluzyjska przekąska. Połączenie miodu i bakłażana może wydawać się nieco dziwne, ale gwarantujemy, że smaki komponują się idealnie. Zatem jeśli nie macie pomysłu na przystawkę, zróbcie „berenjenas fritas con miel”.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2503
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1055
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1370
Placki po litewsku, choć wymagają trochę czasu w przygotowaniu, odwdzięczą si...
Odsłon: 7212
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2503
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1055
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1370
Placki po litewsku, choć wymagają trochę czasu w przygotowaniu, odwdzięczą si...
Odsłon: 7212
Składniki
Bakłażana umyj, osusz i przekrój wzdłuż na 3 części. Każdą z nich pokrój w słupki, posól i odstaw na 20 minut.
Po upływie czasu kawałki bakłażana delikatnie opłucz, następnie osusz je za pomocą ręcznika papierowego.
Mąkę wysyp na duży talerz i obtaczaj w niej bakłażana.
Smaż na porządnie rozgrzanym oleju (dzięki temu warzywo nie wchłonie zbyt wiele tłuszczu) na złoty kolor. Wykładaj na ręcznik papierowy.
Gotowe przenieś na talerz i polej miodem.