Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażony bakłażan z dodatkiem miodu to tradycyjna andaluzyjska przekąska. Połączenie miodu i bakłażana może wydawać się nieco dziwne, ale gwarantujemy, że smaki komponują się idealnie. Zatem jeśli nie macie pomysłu na przystawkę, zróbcie „berenjenas fritas con miel”.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1785
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14351
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19470
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13144
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1785
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14351
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19470
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13144
Składniki
Bakłażana umyj, osusz i przekrój wzdłuż na 3 części. Każdą z nich pokrój w słupki, posól i odstaw na 20 minut.
Po upływie czasu kawałki bakłażana delikatnie opłucz, następnie osusz je za pomocą ręcznika papierowego.
Mąkę wysyp na duży talerz i obtaczaj w niej bakłażana.
Smaż na porządnie rozgrzanym oleju (dzięki temu warzywo nie wchłonie zbyt wiele tłuszczu) na złoty kolor. Wykładaj na ręcznik papierowy.
Gotowe przenieś na talerz i polej miodem.