Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażony bakłażan z dodatkiem miodu to tradycyjna andaluzyjska przekąska. Połączenie miodu i bakłażana może wydawać się nieco dziwne, ale gwarantujemy, że smaki komponują się idealnie. Zatem jeśli nie macie pomysłu na przystawkę, zróbcie „berenjenas fritas con miel”.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1396
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 258
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 677
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17066
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1396
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 258
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 677
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17066
Składniki
Bakłażana umyj, osusz i przekrój wzdłuż na 3 części. Każdą z nich pokrój w słupki, posól i odstaw na 20 minut.
Po upływie czasu kawałki bakłażana delikatnie opłucz, następnie osusz je za pomocą ręcznika papierowego.
Mąkę wysyp na duży talerz i obtaczaj w niej bakłażana.
Smaż na porządnie rozgrzanym oleju (dzięki temu warzywo nie wchłonie zbyt wiele tłuszczu) na złoty kolor. Wykładaj na ręcznik papierowy.
Gotowe przenieś na talerz i polej miodem.